28 / 04 / 2024

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şehir merkezi trafiği ve otoparkıyla ilgili belediye yetkilileriyle değerlendirme toplantısında bulundu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için çalışmalara başlandı. Ulaşımın hızlı ve nitelikli hale dönüştürülmesini amaçlayacak çalışmayla ilgili konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,  “Melikgazi’nin trafiği ve otoparklanma ile ilgili daha konforlu bir ulaşım sağlamak için çalışma başlatmıştık. Bu kapsamda trafik sayımları yapıldı. Bu çalışmada trafik aksları, trafik ışıkları ve alınacak önlemler ile ilgili tespitler yapıldı.  Çalışmanın ilk ayağında şehir merkezinde hafta içi ve hafta sonu bütün trafik sayımları yapıldı.  Bu kapsamda hem bizim düzenlememiz olacak hem de Büyükşehir Belediyemize önerilerimiz olacak. Düzensiz otoparklaşmayı da giderecek düzenli bir otopark sistemi kuracağız.  İnşallah yapılan çalışmalarımız sonucunda şehir merkezimizi rahatlatacak bir otopark çalışması olacak." diye konuştu.


Geri Dön