20 / 05 / 2024

Memur enflasyon farkı ne kadar? 2023 memur maaş zammı ne kadar?

Memur enflasyon farkı ne kadar? 2023 memur maaş zammı ne kadar?

Memur enflasyon farkı ne kadar? 2023 memur maaş zammı ne kadar? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen yanıtlar!



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Merakla beklenen bu veriler 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10:00'da duyuruldu.

  • TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 83,45, aylık yüzde 3,08 olurken,
  • Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 83,45, aylık yüzde 3,08 gibi bir rakama ulaştı.

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022’de Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,08, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 52,40, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 83,45 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,91 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirmişti; "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri nedeni ile sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını bölüm bölüm gidermeyi düşünüyoruz. Memurlara 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşmede belirlenen artış oranı doğrultusunda zam uygulanıyor. Son zam da Haziran ayına göre 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme oranı dikkate alınarak uygulandı.

2023 MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Haziran ayında yapılan zamdan sonra, Temmuz ayının Haziran ayına göre ve Ağustos ayının Temmuz ayına göre enflasyon farkları toplandığında enflasyondaki 3,83 artış TÜİK tarafından tespit edildi ve ortaya kondu. Kalan 4 ayın bir önceki aylara göre enflasyon farklarının da toplanıp 3.83'e eklenmesiyle 6 aylık enflasyon farkı belli olmuş olacak. Diğer 4 ayın enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte enflasyon farkı ortaya çıkacak. Yüzde 15 oranındaki enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının 6 bin 078 TL'den 6 bin 990 TL'ye çıkacağı bekleniyor.

Miras kalan arsa hissemi üzerime nasıl alırım?

Ahara Temlik ne demektir?

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön