Kent Haberleri

Memur maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi: 22 bin TL oluyor

En düşük memur maaşıyla ilgili kanun teklifi'nin meclise geleceği tarihi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu açıkladı. Akbaşoğlu yasa teklifinin bu hafta Meclis'e geleceğini duyurdu. En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye yükseltecek yasa teklifi yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak. İ AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz hafta Meclis'e sunacakları en düşük memur maaşıyla ilgili kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları en düşük memur maaşıyla ilgili kanun teklifinin bu hafta Meclis'e geleceğini ortaya koydu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz hafta Meclis'e sunacakları en düşük memur maaşıyla ilgili kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, en düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartacak olan kanun teklifini bu hafta içerisinde Meclis'e sunacaklarını belirtti. Teklifin yarın Meclis Başkanlığı'na verilmesi bekleniyor.

 

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak

Akbaşoğlu, yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etti. Ayrıca, enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekilde düzenlemeler yapacaklarını ve verilen sözleri yerine getireceklerini vurguladı. Kanun teklifinin bu hafta içerisinde milletvekilleriyle birlikte Meclis'e sunulması planlanıyor.

Öncelik refah ve yaşam kalitesinin arttırmak

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrasında memur zamlarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Işıkhan, çalışmaların devam ettiğini ve çok kapsamlı düşünülerek kimseyi mağdur etmemek için çaba harcandığını belirtti. Çalışma hayatının tek boyutunun olmadığını söyleyen Bakan Işıkhan, refah ve yaşam kalitesinin arttırılmasının öncelikli hedefleri olduğunu ifade etti.

Bu gelişmelerin ardından, en düşük memur maaşının 22 bin TL olmasını öngören kanun teklifi yarın Meclis'e sunulacak. Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde, en düşük memur maaşı ciddi bir artış görmüş olacak. Bu adım, çalışanların refahını artırmayı ve enflasyonun etkilerini dengelemeyi hedefliyor.

Emeklilikte prim gün sayısı düşürülecek mi?

Tarih açıklandı: Depremzedelere konutları teslim edilmeye başlıyor

Enflasyon ne zaman açıklanacak?