Kent Haberleri

Memur Ocak zamlı maaşı kaç lira olacak? Kalem kalem hesaplandı! Memurlar şimdi bakın! 

Memur Ocak zammı için geri sayım resmen başladı. Açıklanan 5 aylık veriye göre memur zam oranı yaklaşık olarak peş peşe hesaplandı. Peki memur Ocak zamlı maaşı kaç lira olacak? Kalem kalem hesaplandı! Memurlar şimdi bakın!  Bilindiği üzere memur ve emekli maaşlarına senede iki defa zam uygulanıyor

Memur maaş zammı hesapları ve tahminleri yeni asgari ücretin belli olmasından sonra sık sık araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere memur ve emekli maaşlarına senede iki defa zam uygulanıyor. 

Polis, bekçi, doktor, hemşire, öğretmen gibi tüm meslekleri yakından ilgilendiren memur maaşı, Ocak zammıyla artacak. Yılın son 6 ayına ait enflasyon verileri baz alınarak hesaplanan memur zam oranının kesinleşmesi için bir veri daha bekleniyor. Ancak, tahmini maaşlar peş peşe hesaplanmaya başladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında asgari ücret, EYT, memur zammı gibi gündemde geniş yer tutan konularla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. 

Peki memur Ocak zamlı maaşı kaç lira olacak? Kalem kalem hesaplandı! Memurlar şimdi bakın! 

Sabah'ta yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur maaş zammı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin, konu ile ilgili olarak "Memura ve emekliye enflasyonun üzerinde zam yapacağız. Zam yaparken bu sene de enflasyon farkı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Memur maaşlarına geçtiğimiz Ocak ayında yüzde 30,95 oranında, Temmuz ayında ise yüzde 41,68 oranında zam yapılmıştı. Memur maaşlarında 2022'de yüzde 85 oranında artış yaşanmış oldu. 

2023 yılı için net asgari ücret 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Bunun yanı sıra Kasım ayı enflasyon rakamları sonrası 5 aylık emekli ve memur zam oranı da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Yapılan hesaplamalarda, 5 aylık memur zammının yüzde 15.11 civarında olduğu belirlendi.

Peki memur Ocak zamlı maaşı kaç lira olacak? Kalem kalem hesaplandı! Memurlar şimdi bakın! 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI OCAK'TA KAÇ LİRA OLACAK? 

5 aylık enflasyon sonrası en düşük memur maaşı ve memur emekli aylığı için yeni hesaplamalar gündeme geldi. 

Kasım ayı enflasyon verileri sonrasında, en düşük memur emeklisi maaşının 6 bin 78 TL'den 7 bin TL'ye yükselmesi öngörülüyor. En düşük memur maaşının ise 9 bin 105 liradan 10 bin 500 liraya ulaşacağı tahmin edildi. 

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra 2023 yılının Temmuz ayına kadar geçerli olacak memur maaşları kesinleşecek. Aralık ayı enflasyon rakamları 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak. 

Altın kolları sıvadı! Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak! Çabuk bakın! 24 Aralık 2022 altın fiyatları

TOKİ'nin il il kura takvimi açıklandı! Peş peşe yapılacak 25 Aralık-13 Ocak TOKİ kura çekilişleri hangi illerde olacak?

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında asgari ücret depremi! Hemen bir bir hesaplanan rakamlara bakın