03 / 05 / 2024

Memur Ocak zammında son dakika! Memur maaşı kaç liraya yükselecek? Bu rakamlara bakın!

Memur Ocak zammında son dakika! Memur maaşı kaç liraya yükselecek? Bu rakamlara bakın!

Ocak 2023 zamlı asgari ücretin, Aralık ayının son haftasında açıklanması öngörülüyor. Asgari ücretin yanı sıra, memur maaşlarına da Ocak ayında zam gelecek. Peki memur 2023 zammı ne kadar olacak? Memur maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...



Sene sonu enflasyon oranının Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklentisi kapsamında gelmesi halinde, 2023 yılı asgari ücretin 7 bin 500 Türk Lirası seviyesinde olması bekleniyor. Asgari ücrete geçtiğimiz sene gibi yüzde 80 zam yapılması durumunda ise tutar 9 bin 900 TL'ye yükselecek. 

Memur Ocak zammında son dakika! Memur maaşı kaç liraya yükselecek? Bu rakamlara bakın!

Eylül ayı enflasyonu 3 Ekim 2022 tarihinde duyurulmuştu. Açıklanan rakamlara Temmuz ayından bu güne rakamlar şöyle oldu: 

Temmuz 2022 enflasyon farkı: yüzde 2,37
Ağustos 2022 enflasyon farkı: yüzde 1,46
Eylül 2022 enflasyon farkı: yüzde 3,08
Toplam son 3 aylık enflasyon farkı: yüzde 6,91 

Milliyet'in aktardığına göre; Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, 2023 emekli ve memur zam oranlarıyla ilgili öngörülerini paylaştı. "TÜİK’in açıkladığı verilere göre eylül ayı enflasyonu yüzde 3.08 oldu. Geçtiğimiz 3 ayın aylık enflasyon farkları 6.91’dir. Burada memurlarımızın enflasyon farkı artışı belirlenirken, aylık bu tutarlar toplanmıyor. Yani temmuz'dan aralık sonuna kadar kümülatif enflasyon farkına dikkat edilmesi gerekiyor" diyen Muhammet Bayram, her ne kadar 3 aylık enflasyon yüzde 6.91 olsa da Aralık,'a göre TÜFE’de yüzde 52.40’lık yükseliş olduğuna dikkat çekti. 

Memur Ocak zammında son dakika! Memur maaşı kaç liraya yükselecek? Bu rakamlara bakın!

"Aralık ayı itibarıyla yüzde 42’lik fark dikkate alınırsa şu an 3 ay için yüzde 10’luk enflasyon farkı mevcuttur" ifadelerini kullanan BAyram, "Merkez Bankası beklenti anketleri ve çeşitli değerlendirme kuruluşlarının yapmış olduğu anketlerde Ekim'de enflasyonun pik yapacağı, Ekim'den sonra ve özellikle ocak ayından sonra da enflasyonun düşüşe geçeceği öngörülüyor" diye konuştu ve sene sonu beklenti anketlerinin son 6 aylık enflasyonun yüzde 30 ile 35 seviyesinde olacağı yönünde olduğunun altını çizdi.

Bu açıdan bakınca memurlar ile emeklilerin yüzde 30-35'lik enflasyon farkı almasının gündemde olduğunu belirten Bayram, "Bu yapılacak zam önceki 6 aylık yükselişin zammı olduğu için geriden gelen bir zamdır. Memur ve emeklilerimiz ocak ayı içerisinde zam aldığında gelecek dönemlerin enflasyon etkilerinin giderilmesi için enflasyon üzerinde bir yükseliş yapılması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda değerlendirildiğinde; 

en düşük memur maaşı yüzde 30 artış olursa 9 bin 105 TL'den 11 bin 836 TL'ye;

en düşük memur emekli maaşı yüzde 30 artış olursa 6 bin 078 TL'den 7 bin 901 TL'ye yükselecek. 

Emekli maaşlarında zam depremi! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin 3 aylık zammı peş peşe hesaplandı!

Zamlar peş peşe gelebilir! Emekli promosyonunda yeni zirve 15 bin TL! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı zamlanıyor! Maaşlar kaç lira? Şimdi bakın!


Geri Dön