21 / 08 / 2024

Memur ve emekli zammı için yeni rakam geldi!

Memur ve emekli zammı için yeni rakam geldi!

Milyonlarca kişi emekli ve memur zammının ne kadar olacağını merak ederken, söz konusu zamlar için yeni rakam da geldi. İşte emekli ve memur zammında son dakika… 



Milyonlarca emeklinin kesin zam oranları 3 Ocak tarihinde açıklanacak olan Aralık enflasyonu ile kesinleşecek. Böylelikle son 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıkacak ve bu SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranları olacak. Sabah’tan Faruk Erdem imzalı habere göre yine enflasyon oranı memurlar ve memur emeklileri için de enflasyon farkını da ortaya koyacak. Ayrıca konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tüm bunların dışında taban maaş artışı veya refah payı verilip verilmeyeceği konusu da bu tarihte netlik kazanacak.


EMEKLİ MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR?


Ülkemizde toplamda 16 milyon emekli bulunuyor. SSK ile Bağ-Kur emeklisinin maaşları, her sene ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamları kadar 2 defa zam alıyor.


DUL VE YETİMİN ALACAĞI DA ARTTI


Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte  dul ve yetimlerin alacağı rakamlar da arttı.

-Buna göre; hissesi yüzde 75 olan dul ve yetimlerin maaşı 9 bin 375 Türk Lirası olurken, 
-Hissesi yüzde 50 olan dul ve yetimlerin maaşı 6 bin 250 Türk Lirası
-Hissesi yüzde 50 olan dul ve yetimlerin maaşı 3 bin 125 Türk Lirası

Memur ve emekli zammı için yeni rakam geldi!


MEMUR ZAM ORANI NASIL HESAPLANIR?


Memur ve memur emeklileri de senede 2 defa önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte yeni toplu sözleşme zammının toplamı kadar zam almış oluyor.


MEMURLARIN TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLDU?


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre memur emeklileri de yüzde 8,46'lık enflasyon farkına ilaveten yüzde 10 toplu sözleşme zammı aldı. Söz konusu bu rakamlar birlikte değerlendirildiği zaman memur ve memur emeklisi yüzde 19,31 zam almış oldu.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNLERİNDE SON DAKİKA


Senenin 3. enflasyon raporunu açıklayan Fatih Karahan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın 2024, 2025 ve 2026 yılı enflasyon tahminlerini paylaştı. Buna göre;
-2024 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 38
-2025 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 14
-2026 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 9 şeklinde tahmin edildi.

PİYASANIN  SENE SONU ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) sene sonu artış beklentisi şöyle:
-2024 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,31
-2025 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 28,71
-2026 sene sonu enflasyon beklentisi yüzde 19,30

 

2025’ten itibaren AVM’lerde el değiştirmeler başlayacak!

Ailelere okul öncesi destek müjdesi! Okula giden çocuğunuz varsa dikkat

Akbank resmen açıkladı. 1 Milyon Lira getirenler...


Geri Dön