09 / 05 / 2024

Memur ve emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni rakamlar tek tek açıklandı! 

Memur ve emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni rakamlar tek tek açıklandı! 

Asgari ücrete yapılan zammın belli olmasından sonra tüm dikkatler memur ve emeklilere yapılacak olan zamma odaklandı. Peki memur ve emekliye Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte son dakika ayrıntıları...



Doç. Dr. Filiz Eryılmaz da emekli ve memur maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Asgari ücret bir ön deneme oldu. Asgari ücret beklentilerin üzerinde dengeleyici bir durum var" ifadelerine yer verdi. 

Memur ve emekli maaşlarına tatmin edici, beklentilerden düşük olmayacak bir zam yapılma ihtimalinin güçlü olduğunu vurgulayan Filiz Eryılmaz, söz konusu açıklamasında "Memurlar enflasyon farkı artı toplu sözleşmede yüzde 6 oranında zam alacaklar. Şimdilik hak kazanılan oran yüzde 13.1" diye konuştu. 

3 Temmuz tarihinde açılanacak haziran ayı enflasyonu ile yüzde 15’ler düzeyinde bir hak kazanılmış olacağının altını çizen Filiz Eryılmaz, "Yüzde 15 üzerine sosyal refah payı eklenecek" diyerek beklentisini paylaştı. 

Memur ve emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni rakamlar tek tek açıklandı! 

Eryılmaz, bu yöndeki beklentisinin yüzde 25 ile yüzde 30 arasında olduğunu belirtti ve "Benim kendi beklentim memurlara yüzde 25’ler civarında zam geleceği" dedi. 

Emeklilere ise enflasyon kadar zam geldiğini aktaran Eryılmaz, "Onların şu anki hakkı yüzde 15, yaklaşık yüzde 2-2.5 fark daha geldiğinde yüzde 17’ler hakkı olacak. Üzerine sosyal refah payı. Beklentim yüzde 25-30 arasında olacağı yönünde" açıklamasında bulundu. 

En düşük memur maaşının da 22 bin lira olacağını anımsatan Eryılmaz, söz konusu açıklamasında "Orada yüzde 85’lik zam yapılacak. En düşük memur maaşına yüzde 85 zam yapıp diğerlerine yüzde 25-30 yaptığınızda sıkıntı ortaya çıkıyor" değerlendirmesine yer verdi. 

Filiz Eryılmaz, bu durumda ek gösterge yöntemi ile seyyanen yapılacak iyileştirmelerle farkın giderilebileceğini söyledi ve "Memurlara yüzde 25-30 oranında geleceği kanaatindeyim" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Borsa yeni haftaya yüzde 1,10 yükselişle başladı!

15 bin liraya hangi ilçede kaç metrekare konut kiralanabiliyor? Son zamanların gözde şehri için tek tek açıklandı! 

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Temmuz'da tam bu kadar olacak! Şimdi yeni maaşınıza göz atın!


Geri Dön