27 / 04 / 2024

Memur ve emeklilere müjde! O ücretlerde artış yaşanacak!

Memur ve emeklilere müjde! O ücretlerde artış yaşanacak!

Memur ve emeklilerin ikramiyelerin de artış yaşanacak formül sunuldu. Emekli ikramiyesi hesaplamasının değişmesi ve 1 yılı tamamlamayan ay ve günlerin de hesaba katılması talepleri gündeme geldi...



Milyonlarca memurun ikramiyelerini artıracak formülün gündeme gelmesinin ardından gözler çıkacak karara çevrildi. Yargıdan beklenen karar çıkarsa, 1 aydan 11 aya kadar olan tazminat kayıpları son bulacak ve ikramiyelerde artış olacak. İşte haberin devamı...

A  Haber'de yer alan habere göre; 2021 Ocak ayı itibarıyla zamlı maaşlarını ceplerini koyan emeklilere bir müjdeli haber daha geldi. Bilindiği üzere memurlara emekli olurken ikramiye ödemesi için hesaplama yapılıyor. Bu hesaplarda değişiklik gündeme geldi. Yapılan açıklamaya göre, memurların emekli ikramiyesinin hesabına 1 yılı tamamlamayan ay ve günlerin de katılması gündemde. Bu gelişmelerin ardından ikramiyede artış yaşatacak formül için gözler çıkacak karara çevrildi.

Memur ve emeklilere müjde! O ücretlerde artış yaşanacak!

1 AYDAN 11 AYA KADAR...

Konu yargıya da taşındı. Yargıdan vize çıkarsa, emekli ikramiyelerine artış yolu açılacak. Sadece tam hizmet yılları değil, 1 yılı tamamlamayan ay ve günler de hesaplamada baz alınacak.

1-11 AYLIK KAYBA SON

Konu, ilk olarak Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen tarafından yargıya taşındı. Ancak mahkemeden "Yargı süreci sendika başvurusu üzerinden değil, bireysel olarak fiili bir örnek üzerinden yapılacak başvuru üzerinden başlayabilir" kararı çıkınca, geçtiğimiz Mayıs ayında bireysel başvuru yapıldı. Yargıdan beklenen karar çıkarsa, 1 aydan 11 aya kadar olan tazminat kayıpları son bulacak.

Memur ve emeklilere müjde! O ücretlerde artış yaşanacak!

HESAP FARKI

Kamuoyu davayı Enerji Bir-Sen'in Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul'dan öğrendi. Tonbul, "Yeni başvuruyu, emekli olurken 7 aylık hizmet süresi hesaba dahil edilmeyen sendika genel sekreterimiz üzerinden yaptık. Mevcut durumda 1 aydan 11 aya kadar tazminat kaybı yaşanıyor" dedi.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NE KADAR?

Emekliler 3 yıllık taahhüt süresini doldurup ikinci promosyonunu alırken, yeni emekliler de bu imkandan yararlanabiliyor. Ek ürün ve şartlarla tutar daha da yükseliyor.

İşte bankaların promosyon tutarları:

Memur ve emeklilere bir müjdeli haber! O ücretlerde artış yaşanacak! 1 aydan 11 aya kadar...
AKBANK: 31 Mart'a kadar maaşını taşıyanlara 850, 1.050, 1.250 lira.

DENİZBANK: Maaşa göre 675, 850, 1.000 lira.

FİBABANKA: Maaşa göre 500, 625, 750 lira.

GARANTİ BBVA: Ek ürün koşulu olmadan, maaşa göre 800, 1.000, 1.200 lira.

HALKBANK: Maaşa göre 500, 625, 750 lira.

ING: Maaşa göre 500, 625, 750 lira. Ayrıca kart ile 750 lira harcama yapılan her ay için 50 lira, 36 ayda 1.800 lira ek promosyon imkanı var.

İŞ BANKASI: Maaşını taşıyanlara 750, 875, 1.000 lira.

QNB FİNANSBANK: Maaşını taşıyanlara 1.000, 1.300, 1.600 lira.

ŞEKERBANK: Maaşını taşıyanlara 650, 800, 1.000 lira. Ayrıca 1.000 liralık kredi kartı alışverişine 200 lira bonus.

VAKIFBANK: Maaşa göre 500, 625, 750 lira.

YAPI KREDİ: Maaşa göre 1.000, 1.250, 1.500 lira.

ZİRAAT BANKASI: Maaşa göre 500, 625, 750 lira.

Memur ve emeklilere müjde! O ücretlerde artış yaşanacak!

KOLAYLIK YARIŞI

Bankaların emeklilere yönelik kampanyaları sadece promosyon tutarına yönelik değil. Hizmette de yarış yaşanıyor. Şubelerde öncelikli hizmet, ATM'lerde özel menü, telefonla direkt müşteri temsilcisine ulaşma gibi kolaylıklar sağlanırken; tüm ATM'lerden para çekme, ücretsiz havale- EFT, kart aidat muafiyeti, krediye ve mevduata özel faiz oranı imkanları da dikkat çekiyor.

Maaşı 2 gün erken çekme, anlaşmalı markalara indirim gibi fırsatlar da var. Memur ve emeklilere bir müjdeli haber! O ücretlerde artış yaşanacak! 1 aydan 11 aya kadar...

SÖZLEŞMEYE DİKKAT!

'Yalnızca 3 yıllık taahhüt veririm' diyenler, taban promosyonu alır. Ancak bazı bankalar da şartsız tutarı yükseltmiş durumda. Bu bankalar da tercih edilebilir.

Bazı bankalar maaşını şubesine taşıyanlara, bazıları otomatik ödeme talimatı verenlere ya da kredi kartıyla aylık belirli tutarlarda harcama yapanlara promosyonu artırıyor. Karar verirken bunları mutlaka dikkate alın.Promosyon imzasını atmadan önce sözleşmeyi iyice okuyun. Şartları dikkatle inceleyin Parayı aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa, bunu değerlendirmeniz mümkün. Bunun için aldığınız promosyonu iade etmeniz gerekiyor. İade tutarı, taahhüdün tamamlanmasına kalan süre üzerinden hesaplanır. Kalan sürenin promosyonu geri verilir.

Emekli ikramiyesinde ay ve günlerin de hesaplanması talebi yargıya taşınıyor!

Emekliye müjde! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön