08 / 05 / 2024

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

Asgari ücret zammının ardından geçtiğimiz haftalarda milyonlarca kişiyi ilgilendiren memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları da belli oldu. Yeni yılın ilk ayında maaşları yüzde 30 zamlanan memur ve emekliler zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ediyor.



MEMUR ZAMMININ MALİYETİ NEDİR?

Yapılan hesaplamalara göre, memur maaşlarında yapılan yüzde 30’luk artışın 128,4 milyar TL, emekli maaşlarındaki artışın ise 131,5 milyar lira maliyeti olacak. 5 bin 500 liraya çıkarılan en düşük emekli maaşı artışından ise 2 milyon 721 bin emekli yararlanacak. Bu artışın maliyetinin ise 21,9 milyar lira olacağı belirtildi.

Memur ve emeklilere şok haber! Maaş zamları 15 Ocak tarihine yetişmeyecek mi?

EKSİK BİLDİRİMLERE 3 AY ŞARTI!

Canan Sakarya’nın haberine göre, söz konusu kanunla Covid-19 salgını nedeniyle yapılan kısa çalışma ödeneklerinde hatalı işlemler nedeniyle hizmetleri Kuruma eksik bildirilen sigortalıların hizmetlerinin fiili duruma getirilmesi için de düzenleme yapılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön