Kent Haberleri

Memur ve emeklinin 2 aylık zammı kesinleşti! 2025'te memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte o hesap!

TÜİK verilerine göre ağustos ayında aylık enflasyon 2,47 şeklinde olurken; Temmuz ayında enflasyon aylık bazda 3,23 artmıştı. Bu şekilde memur ve emeklilerine yılbaşında maaşlarına alacakları enflasyon farkı için iki aylık veriler belirlenmiş oldu. İşte o son dakika rakamlar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon rakamları, hem memur ve emekli zamlarını hem de kira artış oranını etkiliyor. 

Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler memur ve emekli zammında belirleyici olan 2 aylık enflasyon farkına çevrildi. Milyonlarca kişi "2 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2025 memur ve emekli maaşı zammı şu an ne kadar?" sorularının yanıtlarını araştırıyor. 

AĞUSTOSTA ENFLASYON NE OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, Temmuz'da enflasyon aylık yüzde 3,32 olarak açıklanmıştı. Ağustos ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla beraber, memur ve emekli zammında belirleyici olan 2 aylık enflasyon farkı da kesinleşti. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ağustosta 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 64,91, yurt içi üretici fiyatları yüzde 46,23 artış gösterdi. Aylık bazda TÜFE yüzde 2,47, Yİ-ÜFE yüzde 1,68 yükseldi. 

TÜFE'de ağustosta bir önceki aya oranla yüzde 2,47, geçtiğimiz senenin ayına göre yüzde 31,94, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51,97 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 64,91 artış kaydedildi.

EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI ŞİMDİDEN NE KADAR OLDU? 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; açıklanan yeni rakamlara göre; aylık enflasyon temmuz ayı için yüzde 3,32, ağustos ayı için de 2,47 şeklinde oldu. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı alabilmesi için yüzde 3,99 enflasyonun daha oluşması gerekli. 

Uygulanacak bu zam Ocak 2025'teki maaşlara yansıyacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranında birikimli şekilde hesaplanacak. 

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN ZAMMI NE OLACAK? 

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ilave şekilde enflasyon farkı alıyorlar. Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri ocak ayında 2025 seneninin ilk zammını alacak.

Ağustos sonu itibarıyla bu rakam yüzde 5,78'i geçti. Net rakam eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla belli olacak.

Memur ve memur emeklilerine Ocak 2025'te yüzde 15 de toplu sözleşme zammı uygulanacak.

Akbank ne kadar faiz veriyor? 50 bin TL'nin 32 günlük ve 3 aylık getirisi ne kadar oldu?

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC oldu!

BİM'e cuma günü RKS RSI X PRO kalın teker elektrikli bisiklet geliyor! 6 Eylül BİM aktüel ürünler kataloğu!

Eylül kira zam oranı açıklandı: Eylülde kiralara yüzde 64,91 zam yapılacak!