08 / 05 / 2024

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Memur ve emekliye ek zammı da kapsayan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı.



Gelir ve aylık ödemesi asgari 2500 lira olacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara 1500 TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL'ye çıkarılacak. Bu madde, 2022 yılı ocak ayı ödeme döneminden itibaren uygulanacak şekilde düzenlemenin yayımı tarihinde yürürlüğe alınacak.

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Kurumlar Vergisi Kanunu'na göre, tam mükellefiyete tabi girişim sermayesi yatırım fonlarının katılma payları ile girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetlerinden elde edilen kar paylarına kurumlar vergisi istisnası tanınırken bu istisna diğer fon ve ortaklıklarını dahil etmiyor. Yasayla girişim sermayesi dışındaki diğer yatırım fonlarından elde edilen kar paylarının da istisnaya dahil olması sağlanacak.

Girişim sermayesi dışında kalan diğer yatırım ortaklıklarından elde edilen kar payları ise istisnaya tabi tutulmayacak. Söz konusu istisna, portföyünde yabancı para birimi cinsinden varlık ve altın ile diğer kıymetli madenler ve bunlara dayalı sermaye piyasası araçları yer alan yatırım fonlarından kazanılan iştirak kazançlarına da uygulanmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye elektrik desteği!

Ek zam meclisten geçti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtar maaşlarına zam müjdesi!

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kur ve faiz müjdesi!

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Bitcoin için kritik tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön