18 / 05 / 2024

Memur ve emekliye enflasyon farkı zam müjdesi! 2022 enflasyon farkı zammı hesaplaması nasıl yapılır?

Memur ve emekliye enflasyon farkı zam müjdesi! 2022 enflasyon farkı zammı hesaplaması nasıl yapılır?

Son zamanlarda gündemde sıcaklığını koruyan emekli maaşı ve memur maaşları için enflasyon farkı zammı TÜİK'in Subat ayını açıklamasıyla birlikte geldi.



Memur ve emekli maaşına enflasyon farkı zammı hasaplama 

Emekli ve memur maaşlarına senede 2 defa zam yapılmaktadır. Yapılan bu zamlara ek olarak memur ve emekli maaş zammı rakamının enflasyona karşı korumak için enflasyon farkı da verilmektedir. 

Memur ve emekliye enflasyon farkı zam müjdesi! 2022 enflasyon farkı zammı hesaplaması nasıl yapılır?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları arasında bulunan ve Temmuz ayındaki zamma yansıyacak olan Ocak ayı enflasyonundan Haziran ayı enflasyonuna kadarki rakamları ile ilan edilen TÜFE rakamları toplanarak elde edilen toplam rakamın yüzde 7,5'i olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan memur ve emekli maaşları için ne demişti?

"Memur maaş artış oranı yüzde 30,5"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir vatandaşı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını, çalışanlar başta olmak üzere vatandaşların gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldıklarını ve bu tedbirleri almaya da devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

"Asgari ücrete yaptığımız yüzde 50'lik artış bunun örneklerinden biridir. Yeni asgari ücretle işçilerimizin gelirlerinde enflasyon oranının çok üzerinde bir artışı gerçekleştirdik. Bu düzenleme asgari ücrete endeksli işsizlik maaşı, evde bakım ücreti, 65 yaş aylığı, iş göremezlik ödeneği gibi pek çok rakamı da aynı oranda artırmıştır.

Memurlarımızın maaşlarında temmuz-aralık ayı enflasyon farkı ve toplu sözleşme gereği olarak toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Bununla kalmadık, memurlarımızın ocak ayındaki yüzde 5'lik toplu sözleşme dönem zammını yüzde 2,5 artışla yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Böylece memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkararak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön