29 / 04 / 2024

Memur ve memur emeklisi zammı açıklandı mı? Yeni maaşlar kaç TL?

Memur ve memur emeklisi zammı açıklandı mı? Yeni maaşlar kaç TL?

Memur maaşı zammı milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılar konular arasında bulunuyor. Peki memur maaşları ne kadar oldu?



Memur maaşı zammı milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılar konular arasında bulunuyor.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplamda 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 yılı ve 2023 yılındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, önemli kazanımlara imza atıldıı belirtildi.

Memur ve memur emeklisi zammı açıklandı mı? Yeni maaşlar kaç TL?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişiklik gösteren kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı bildirildi.

Memur ve memur emeklisi zammı açıklandı mı? Yeni maaşlar kaç TL?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:  

"Ancak bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.

Memur ve memur emeklisi zammı açıklandı mı? Yeni maaşlar kaç TL?

Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir."

2022 emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön