17 / 05 / 2024

Memur zammı kırdı geçirdi! 24 bin 909 lira oldu! İşte detaylar!

Memur zammı kırdı geçirdi! 24 bin 909 lira oldu! İşte detaylar!

Asgari ücrete gelen zamdan sonra memur maaşlarına 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere ilave artış ile birlikte yüzde 30 zam uygulanmıştı. Bu artış pek çok sosyal desteği etkiledi. İşte detaylar!



İLAVE ARTIŞLA NET BİR HAL ALDI!

İhtiyaç sahiplerine karşılıksız olarak verilen sosyal yardımlar her 6 ayda bir memur maaş katsayına göre artış meydana geliyor. Bu yardımların belirlenmesi de gelir şartı yani asgari ücreti takip ederek oluşuyor. Memurlara ek artışın yaşanmasıyla 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 30 zam uygulandı. İlave artışı düzenleyen yasa da geçtiğimiz haftalarda da Resmi Gazete’de yayımlandı ve ardından da Hazine ve Maliye Bakanlığı memur maaş katsayısını ilan etti. Katsayının belli olmasıyla birlikte ilk 6 ayda uygulanacak 65 yaş aylığından bakım maaşına ve süt parasına kadar birçok destek tutarının ne kadar olduğu ortaya çıktı.

Memur zammı kırdı geçirdi! 24 bin 909 lira oldu! İşte detaylar!

İşte haberin detayları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön