03 / 05 / 2024

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Memur ve memur emeklilerine ilişkin zam oranının belirlenmesi amacıyla bugün ikinci toplantı gerçekleştirildi. Hakem kurulunun konuya ilişkin kararının bu hafta açıklanması bekleniyor. Peki memura 2024 yılı için ne kadar zam uygulanabilir?



Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde hükümet ve memurlar anlaşmaya varamamış ve süreç hakem kuruluna geçmişti. Hakem kurulu bugün memur ve memur emeklilerine ilişkin zam oranını görüşmek amacıyla ikinci defa bir araya geldi. Hakem kurununun ilk toplantısı dün gerçekleştirilmişti. 

Kurulun perşembe gününe kadar zam kararını açıklayacağı, yani gelecek hafta itibarıyla memur ve memur emeklilerinin yeni dönem zamlarının kesinleşmiş olacağı belirtiliyor. 

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, memura zam tahminini resmen açıkladı ve hükümetin yaptığı zam teklifi üzerinden yeni oluşacak olan en düşük memur maaşının ne kadar olacağını da hesapladı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; SGK Uzmanı Özgür Kaya,  katıldığı bir canlı yayında konuya ilişkin "Komisyon 1 Ağustos tarihinden bu yana 4’üncü kez toplandı. Bir türlü uzlaşma sağlanamadı. Nihai olarak da hakem kuruluna bu işin kararı kaldı" ifadelerine yer verdi ve kurulun 31 Ağustos tarihine kadar zam kararını vermiş olacağına dikkat çekti. 

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Özgür Kaya, konuya ilişkin açıklamasında "Memur Sen’in 956 kalemde teklifleri var. Kamu Sen önemli bölümüne evet derken bir bölümüne olumsuz cevap vermiş oldu" ifadelerine yer verdi ve içerisinde özellikle kira yardımının son derece önemli olduğunun altını çizdi. 

"Ücrete dönecek olursak şu anda en düşük memur maaşımız temmuz ayından itibaren 22 bin TL seviyesine yükseltildi" diyen Kaya, geçtiğimiz süre içinde gelişen ekonomik göstergelerin, maaşların biraz daha geride kaldığını gösterdiğine dikkat çekti. 

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

MEMURA 2024 İÇİN YÜZDE 45 ZAM 

SGK Uzmanı Özgür Kaya, "Memur-Sen’in teklifi yüzde 70 seviyesinde. 2024 yılı için, hükümetin buradaki yaklaşımı yüzde 15+ enflasyon rakamı dediğimiz yani yüzde 43.11’lik rakam üzerinde kilitlenmiş durumda" açıklamasında bulundu ve evlet adına hükümet tarafından sunulan teklifin en son yüzde 45 seviyesine geldiğini belirtti. 

"22 bin TL en düşük memur maaşı alan çalışan 31 bin 900 TL seviyesine çıkmış durumda. Kamu-Sen’in hükümet adına teklifi en düşük memur maaşının yüzde 45 olduğunu varsayarsak 31 bin 900 TL’ye kadar yükselmiş oldu" diyen Özgür Kaya, daha önceki teklifin yüzde 43.11 olduğunu, bunun da yaklaşık 30 bin lira seviyelerinde olduğunu dile getirdi. 

"Yan haklar bakımından 950 civarındaki maddenin tamamının işlenmiş olması, mutabakata varılmış olması gerekiyor. İçerisinde nihai karara varılamamış maddeler söz konusu olabilir" diye konuşan Kaya, hakem kurulunun bu hafta vereceği kararın nihai karar olacağına dikkat çekti. 

Memura 2024 yılı için yüzde 45 zam! Son dakika: Hemen bu detaylara bakın! 

Özgür Kaya, konuya ilişkin açıklamasında "Ücret hükümetin vermiş olduğu yüzde 15 enflasyon rakamı üzerinde hakem kurulu da bunun üzerinden bir karar vermiş olacak. Bunun üzerine çok fazla çıkma ihtimali yok gibi gözüküyor" ifadelerine yer verdi ve belki 1-2 puan oynama olabileceğinin, bunu ihtimal dahilinde görmediğinin, yüzde 15 enflasyon farkının belirleyici olacağının altını çizdi. 

Kaya, söz konusu açıklamasını "Burada memurlarımız 2024 yılı için yüzde 45 oranında zam alacağı anlamını çıkarabiliriz diye düşünüyorum" diyerek tamamladı. 

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Yeni Peugeot 2008 Türkiye'de satışa çıktı! İşte yeni fiyatı!

Emekli maaşları 10 bin TL mi olacak? Emekli maaş zammı için 3 formül var! Hemen bu rakamlara bakın!

A101'de tavuk eti 48 TL'ye, dev ekonomi 9 kg toz deterjan 299 TL'ye düştü! A101 indirimli aktüel ürünler kataloğu


Geri Dön