22 / 05 / 2024

Memura dev zam! İşte yeni maaşlar

Memura dev zam! İşte yeni maaşlar

En düşük emekli maaşı düzenlemesi ve kamu işçisine yüzde 45’lik zam sonrası milyonlarca memurun gözü Ankara’dan gelecek açıklamalara dönmüştü. Memurlar için büyük bir zam yapılacağı açıklanmıştı.



EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLUYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşı ile ilgili, "Yasaya göre memurların maaş artış oranları temmuz ve ocak ayında belirleniyor. Refah payı artışını biliyorsunuz biz getirdik. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisinden aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. En düşük emekli maaşının üzerinde ücret alan emeklilerin durumunu iyileştirecek çalışma yapıyoruz. Yeni Meclisin açılmasıyla vatandaşlarımızı sevindireceğiz. Bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdim" dedi.

YÜZDE 85 ZAM
Böylece en düşük memur maaşı 11848 TL'den yüzde 85'i aşan zamla 22 bin TL düzeyine yükselecek. Memur zammı ile SSK ve Bağ-Kur emekli zammı belirlenirken yüzde 45'ten az olmamak kaydı ile yeni düzenlemeler de yapılması gündemde.

3600 EK GÖSTERGE
Ücrette adaleti ve çalışma barışını korumakta kararlıyız. Yeni yasama yılında atacağımız bir başka adım da birinci dereceye geldiği halde 3600 ek gösterge alamayan memurlarımıza yönelik olacaktır. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkında yararlanabilmesini sağlayacağız.

Memurlarımız gönüllerini ferah tutsun bize güvenmeye hükümetlerine inanmaya devam etsinler. Biz hiçbir çalışanımızın hakkını yemeyiz."

MEMURA YÜZDE 10 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI MASADA
Memurların Temmuz 2023 döneminde yüzde 6 düzeyinde düşük kalan toplu sözleşme zammının da iyileştirilmesi gündemde. Bu kapsamda memurların yüzde 6 düzeyindeki toplu sözleşme zammının yüzde 10'a tamamlanması durumu kulislerde konuşuluyor. Görüşmeler ise 1 Ağustos'ta başlayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön