18 / 05 / 2024

Memura müjdeler peş peşe geldi! 22 bin maaş ve kira desteği verilecek!

Memura müjdeler peş peşe geldi! 22 bin maaş ve kira desteği verilecek!

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı ve memura kira desteği verileceği açıklandı. Peki hangi memurlar kira desteği alacak? Memura kira desteği hangi ay verilecek? İşte detaylar...



Evleneceklere 150 bin liralık kredi desteği, ÖTV'siz telefon, araç yenileyeceklere muafiyet, memura 22 bin maaş ve sonrası bir müjde de memurlar kira yardımı için geldi. 

Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, memura kira yardımı yapılacağını açıkladı. Söz konusu açıklamadan sonra "Memurlara kira yardımı ne zaman?" araştırması başladı. 

Dışişleri Bakanı memura kira yardımı koşullarını ve detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu, "Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz" diye ifade etti. Açıklamanın ardından memurlara kira yardımı şartları ve başvuru detayları netleşti.

Memura müjdeler peş peşe geldi! 22 bin maaş ve kira desteği verilecek!

MEMURLARA KİRA YARDIMI KOŞULLARI NELER?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan memura ek ödemeler gerçekleştiriliyordu. Memura şimdi de büyükşehir tazminatı verilecek, kira yardımları yapılacak. Öğretmen, polis gibi meslek grupları için lojman olanağı tanınması da çalışmalar arasında bulunuyor.

MEMURA LOJMAN DESTEĞİ VERİLECEK Mİ?

AK Parti kurmayları konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehirlerde kiralar başta olmak üzere maliyetlerin de yükseldiğini belirten kurmaylar, "Örneğin 15 bin lira maaşla küçük bir ilde geçinebilirken, tayini çıkıyor İstanbul'a. Gitmeme gibi bir lüksü yok" diye belirtti. Böyle olunca da yaşam şartları ile maliyetler arasında dengesizliğin ortaya çıktığını ifade eden kurmaylar "Seçim sonrası bu dengesizlik ortadan kaldırılacak" açıklamasında bulundu.

Büyükşehirlerde çalışan devlet memurlarının durumunun düzeltilmesi için düğmeye basıldı. Memurlara büyükşehir tazminatı, kira yardımı veya lojman gibi destekler sağlanması hedefleniyor.

Dolar rekor kırdı! 20 TL'yi aştı! Kıyıda köşede 1  doları bile olanlar yaşadı! Son dakika dolar kuru

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!


Geri Dön