Ekonomi

Memurlardan son dakikada gelen ek zam ve kadro talebi!

Türkiye’de işçi ve işveren kesimi asgari ücrete yapılacak zammı beklerken, bir talep de kamu çalışanları adına geldi. Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e bakın hangi talepleri iletti?Türkiye Kamu-Sen, ocak ayı itibarıyla memurlara ek bir zam yapılmasının artık zorunlu olduğunu söyledi

Asgari ücretin açıklanmasına artık saatler kala, bu kez memurlardan hüküme bir çağrı geldi.

Türkiye Kamu-Sen, ocak ayı itibarıyla memurlara ek bir zam yapılmasının artık zorunlu olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada, “Ocak 2023 itibarıyla çalışanlara ilave bir zam yapılması artık zaruri olmuştur. Bununla birlikte çalışanlarımızın alım gücünü artırabilmek için de artık ücretlerde refah payı uygulamasına geçmemiz gerektiği kanaatindeyiz." diye konuştu.

Türkiye Kamu-Sen heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile buluştu.

Görüşmeden sonra kameraların karşısına geçen Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, görüşmede Bakan Bilgin’e memur tarafının taleplerini ilettiklerini söyledi.

Enflasyonun yüksek seyretmesi nedeniyle gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde önemli artışlar yaşandığına dikkat çeken Kahveci, kamu çalışanlarının kayıplarını önlemek için ücretlere ek bir zam yapılması talebini Bakan Bilgin’e ilettiklerini bildirdi.

Ocak 2023 itibarı ile memurlara ek bir ücret artışı yapılmasının artık zorunlu hale geldiğini savunan Kahveci, çalışanların alım gücünü artırmak için ücretlerde refah payı uygulamasına geçilmesini istedi.

“Enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde mutlaka enflasyon farkının aylara tekabül eden kısmının maaşlara yansıtılarak kayıpların önüne geçilmeli” diyen Kahveci, diğer taraftan, vergi yükü çalışanlar için ciddi bir yük oluşturduğunu söyledi.

“VERGİ ORANI YÜZDE 15’E SABİTLENMELİ"

Geçtiğimiz yıl tüm ücretlerde asgari ücret kadar olan kısmın vergi dışı bırakıldığını hatırlatan Kahveci, bu uygulamanın yüksek enflasyon nedeniyle beklenen yansımayı oluşturmadığını, bu nedenle çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini ve kamu görevlilerinin yüzde 15 vergi oranında sabitlenmesini talep etti

Bir başka talebin ise 3600 ek gösterge ile ilgili olduğunu söyleyen Kamu-Sen Başkanı Kahveci, Bakan Vedat Bilgin’in bu talebi makul karşıladığını bildirdi.

SÖZLEŞMELİLERE KADRO TALEBİ

Açıklamasında, kamuda 32 farklı sözleşmeli çalışan statüsünün bulunduğuna dikkati çeken Kahveci, hiç kimse dışarda kalmadan tüm sözleşmeli çalışanların kadroya alınması gerektiğini söyledi.

Kahveci ayrıca, giyim yardımının günün koşullarına uygun şekilde artırılmasını, kira ve ulaşım yardımı uygulaması başlatılmasının da talepleri arasında olduğunu bildirdi.