28 / 04 / 2024

Menderes Türel: Antalya'yı metro ile tanıştıracağız!

Menderes Türel: Antalya'yı metro ile tanıştıracağız!

Tüm yılların rekorunu kırarak geçen yıl yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya, 3-4 yıl içinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı planlıyor. 



"Turizmin başkenti" Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, turistlerin Antalya'ya gelirken bir hayal satın aldıklarını ve buraya geldiklerinde de beklentilerini bulmak istediklerini ifade etti. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kendisini heyecanlandıran önemli bir projesinin ise metro olduğunu dile getiren Türel, büyük limandan Lara Kundu'ya kadar sahil şeridi boyunca metroyu kentin gündemine taşıyacaklarını ifade etti. Antalya'yı metro ile tanıştırmak istediklerini söyleyen Türel, turizm merkezlerindeki turisti şehir merkezine taşıyıp, esnafın yüzünü güldürmek istediklerini dile getirdi. 

Esnafın turizm pastasından istediği payı alabilmesi için kent merkezinde de bir cazibe merkezi oluşturduklarının altını çizen Türel, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol ile Türkiye'de benzeri olmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

2 bin 500 yıllık tarihi mezarlığı bir müzeye dönüştürdüklerini söyleyen Türel, ikinci Kaleiçi olarak değerlendirdiği Balbey Kentsel Yenileme Projesi, Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmalarının da tamamlandığını dile getirdi. 


Geri Dön