29 / 04 / 2024

Antalya metro

Antalya metro

Tüm yılların rekorunu kırarak geçen yıl yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya, 3-4 yıl içinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı planlıyor. 

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Antalya'da ulaşım yatırımları hızlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya'nın geleceğine yön verecek projelerini açıkladı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, Antalya'yı marka şehir yapmak için aday olduğunu söyledi.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada bir daha ki dönem Antalya’ya toplu ulaşımda yer altı metrosu geleceğini müjdeledi.

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 

Menderes Türel: Antalya'yı metro ile tanıştıracağız!

Tüm yılların rekorunu kırarak geçen yıl yaklaşık 14 milyon yabancı turisti ağırlayan Antalya, 3-4 yıl içinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı planlıyor. 

Antalya Konyaaltı'na metro müjdesi!

Antalya’da metro ile ulaşım dönemi başlayacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Liman’dan başlayıp Ermenek’e kadar uzanacak yer altı metrosu yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Raylı sistem hedeflerinden bahseden Türel, Antalya'ya metro müjdesi verdi.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem Projesini Antalya’ya kazandırmaya hazırlanırken, Konyaaltı ve Lara’yı birbirine bağlayacak olan metro çalışmalarının da 2019 yılı içerisinde başlayacağını söyledi.

Antalya Muratpaşa'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalılara toplu ulaşımdan, kentsel dönüşüme birçok önemli proje yatırımlarını anlattı. Türel, Konyaaltı Liman'dan Kundu'ya kadar uzayan metro hattının da müjdesini verdi.

Metro Market turizmin yoğun olduğu 3 bölgede mağaza açtı!

Metro Toptancı Market sahil şeridi olarak adlandırılan turizmin yoğun olduğu Ayvalık ve Fethiye ile birlikte Antalya'daki ikinci mağazasını da hizmete sundu.

Antalya Real AVM satıldı!

Alman perakende devi Metro Group tarafından 2006'da açılan Antalya Real AVM satıldı. AVM, Rönesans Holding bünyesindeki Kuzguncuk Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne satıldı.

3 büyükşehire metro hattı yapılacak!

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 1.7 milyar lira bütçe ile 3 metro ve 1 tramvay hattı projesinin yapımını üstlendiklerini belirtti.

İstanbul, Ankara ve Antalya'ya yeni metro hatları geliyor!

İstanbul, Ankara ve Antalya dahil olmak üzere 3 büyükşehire yeni metro hatları geliyor. Proje için ayrılan bütçe ise 1.7 milyar lira...

Üçkuyular-Narlıdere ve Üçyol-Buca metro hatlarına ne zaman başlanacak?

Ulaştırma Bakanlığı karara göre İstanbul, Ankara ve Antalya’da metro projelerini üstlenirken Üçkuyular - Narlıdere ve Üçyol - Buca Metro hatlarını yatırım programına dahil etmedi...

Antalya metro Haberi

Antalya metro

"Turizmin başkenti" Antalya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada, turistlerin Antalya'ya gelirken bir hayal satın aldıklarını ve buraya geldiklerinde de beklentilerini bulmak istediklerini ifade etti. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kendisini heyecanlandıran önemli bir projesinin ise metro olduğunu dile getiren Türel, büyük limandan Lara Kundu'ya kadar sahil şeridi boyunca metroyu kentin gündemine taşıyacaklarını ifade etti. Antalya'yı metro ile tanıştırmak istediklerini söyleyen Türel, turizm merkezlerindeki turisti şehir merkezine taşıyıp, esnafın yüzünü güldürmek istediklerini dile getirdi. 

Esnafın turizm pastasından istediği payı alabilmesi için kent merkezinde de bir cazibe merkezi oluşturduklarının altını çizen Türel, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve Nekropol ile Türkiye'de benzeri olmayan bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. 

2 bin 500 yıllık tarihi mezarlığı bir müzeye dönüştürdüklerini söyleyen Türel, ikinci Kaleiçi olarak...