05 / 05 / 2024

Menderes Türel Ernez'in yol sorununu çözdü!

Menderes Türel Ernez'in yol sorununu çözdü!

Ernez Mahallesi’ni ziyaret eden onlarca siyasetçi yol sorununu çözme sözü verdi. Ancak sorun bir türlü çözülemedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise farkını bir kez daha göstererek, önce 50 yıllık yol sorununu bitirdi




Finike’nin merkeze en uzak mahallelerinden bir olan Ernez’in yol sorunu yarım asır boyunca devam etti. Mahallelilerin siyasetçilerden yöneticilerden tek isteği yollarının yapılması oldu. Kırk yılı aşkın süre boyunca Ernez’i tüm siyasetçiler, meydanda bulunan asırlık çınar ağacının altına oturarak yol sözü verdi. Farklı partilerden onlarca siyasetçi geldi gitti ancak Ernez’in yol çilesi verilen tüm sözlere rağmen bir türlü bitmedi.


ÖNCE YOLU YAPTI

Ernez’i ziyaret eden son siyasetçi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Ancak bir farkla. Türel önce Ernez’in yolunu yaptı sonra çınarın altına oturdu.  Büyükşehir ekiplerinin Ferhat gibi dağları dele dele yaptığı yoldan Ernez’e giren Türel vatandaşlar ile sohbet etti, mutluluğunu paylaştı.

 Ernez’e bu zamana kadar farklı partilerden onlarca ziyaretçi geldiğini anlatan Ernezliler “Onlar geldi, çınarın altına oturdu. Bize yolunuzu yapacağız dedi. Sonra gitti. Bu 40 yıl boyunca devam etti. Ta ki Menderes Türel’e kadar. Menderes Türel’in verdiği her sözü yerine getirdiğini duymuştuk ancak bize daha söz vermeden yolumuzu yaptı” dedi.


HİZMET SEFERBERLİĞİ

Ernezlilerin mutluluğunu paylaşan birlikte sohbet eden Başkan Türel Büyükşehir Belediyesi olarak hizmette çığır açtıkları ve kendileri ile yarışır hale geldiklerini söyledi. Büyükşehir Yasası’nı Ernez’in yarım asırlık yol çilesi bitsin diye, Akseki’nin musluklarından 30 yıl sonra su aksın diye, Gömbe’nin ormanın kanalizasyonları yıllar sonra yapılsın diye çıkardıklarını dile getiren Türel “O dönemde Antalya’dan Ernez’e, Gömbe’ye, Akseki’ye, İbradı’ya hizmet mi gider diyenler, görsünler hizmet nasıl gidiyormuş” dedi.


GÖZLEME YAPTI

Ernezlilerin büyük bir coşkuyla adeta bağırlarına bastıkları Başkan Menderes türel kadınlarla birlikte gözleme yaptı.  Türel Ernezliler ile birlikte Ernez’in yeni yolunu inceledi. 




Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön