04 / 05 / 2024

Menderes Türel'den Antalyaspor'a tesis müjdesi!

Menderes Türel'den Antalyaspor'a tesis müjdesi!

Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, yıllardır tesisleşme problemi yaşayan Antalyaspor'a yer tahsisi konusunda kendi belediye başkanlığı döneminde başlattığı çalışmaların bazı kişilerin engellemesi nedeniyle sonuca ulaştırılmadıklarını aktardı.



 

Antalyaspor yönetimi ile öğle yemeğinde bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalyalılara ve Antalyaspor taraftarlarına müjdeli haberler verdi. Menderes Türel, yıllardır tesisleşme problemi yaşayan Antalyaspor'a yer tahsisi konusunda kendi belediye başkanlığı döneminde başlattığı çalışmaların bazı kişilerin engellemesi nedeniyle sonuca ulaştırılmadıklarını aktardı.

Türel, “O yıllarda bizi engelleyip Antalyaspor'u ve Antalya'yı 5 yıl geriye atan kişiler düşünmeliler. Antalya ve takımına 5 yıl kaybettirdiler. Biz yılmadık ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla sonuca çok hızlı ulaştık. Bizzat ben Ankara'da imzada olan evrakı adım adım takip ettim. Maliye Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü'nden imzalanan yer tahsis belgesini birazdan Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu'na vereceğim" diye konuştu.

Antalya'nın Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi'nde bulunan 1593 nolu parselin 253 bin 370 metrekare olan genel kısmının 237 bin 151 metrekaresini Antalyaspor Derneği'ne 49 yıllığına tahsis edildiğini aktaran Türel, “Antalyaspor şu anki yerle ilgili yıllardır sorun yaşamakta. Bir takım için tesisleşme çok önemli. Antalyaspor'un tesisleşme problemini el birliğiyle çözmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tesisleşmek için gerekli yer konusunu aştık. Şimdi el birliğiyle Yeşilbayır'a Antalyaspor tesisini kuracağız. Antalyaspor yeni tesisiyle daha iyi yerlere gelecek başarılara imza atacak" dedi.


STADYUM YAPIMI 800 GÜNDEN 380 GÜNE İNDİRİLDİ

Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Teknik Direktör Mehmet Özdilek ve yönetim kurulunun katıldığı toplantıda Antalyaspor'un dünya futbolunda iyi yerlere gelecek bir takım olduğunu belirten Türel, 100. Yıl'a yapılacak stadyum için de çalıştıklarını kaydetti. Stadyumun yapımı için 800 gün süre verildiğini, bu süreyi 380 güne indirdiklerini vurgulayan Türel, “Antalyaspor bir yıl kadar bir süre içinde yeni stadına kavuşacak. Yüklenici firma 1800 kişilik dev bir kadro ile inşaata başlayacak. 3 öğün 24 saat çalışacak şekilde planlarını yapıyorlar" dedi.


ANTALYASPOR'A DÜZENLİ GELİR

Stadyum yapıldığında Antalyaspor için çok önemli bir gelir kaynağı olacağını belirten Türel, şöyle dedi: "İçerisindeki ticari ünitenin Antalyaspor tarafından değerlendirilmesiyle kulüp sabit gelire kavuşacak. Antalyaspor bugün ekonomik mucize yaratılarak başarılan zorlu süreçten hem hedef büyütme açısından hem de yola devam etme açısından daha avantajlı hale gelecek. Ben açıkçası Antalya'nın 33 bin kişilik stadyuma kavuşmasını önemsiyorum, fakat stadyum ile Antalyaspor'un sabit gelir kaynaklarına ulaşacak olmasını daha çok önemsiyorum."

Teknik Direktör Mehmet Özdilek ise “Tesisleşme çok önemli. Kağıt üzerinde bir imza gibi görüyoruz ama Antalyaspor'un geleceği için çok önemli bir ayrıntı. Buranın yapımı çok önemli. Herkese çok büyük görev düşüyor" dedi. Konuşmaların ardından tahsis belgesini Antalyaspor Başkanı Akıncıoğlu'na veren Menderes Türel, kısa sürede Antalyaspor Derneği'ne tahsis edilen alana Antalyaspor Tesisleri'nin yapımı için ilk kazmayı vurmayı istediklerini sözlerine ekleyerek, “Tüm Antalyalılara ve Antalyaspor'a gönül verenlere hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.




Kemer Bakış


Geri Dön