07 / 05 / 2024

Mendo’s 6 yeni Calvin Klein mağazası açacak!

Mendo’s 6 yeni Calvin Klein mağazası açacak!

Calvin Klein, Emporio Armani, Gottex, Selmark ve Guess gibi lüks markaları Türk tüketicileriyle buluşturan Mendo’s, 2013’e iddialı giriyor.



Geçen yıl Türkiye’ye Guess mayolarını pazara sunarak sektörde büyük sükse yapan Çiçek İç Giyim, şimdi de iç giyimde Fransız ekolünü temsil eden ünlü Simone Perele’yi ve Kolombiya’dan da ülkenin ünlü bir mayo markasını daha getirmeye hazırlanıyor. Calvin Klein, Emporio Armani, Gottex, Selmark ve Guess markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapan Çiçek İç Giyim’in sahibi Vedat Stamati, Ekonomist’e yaptığı açıklamada “ Guess’in mayolarını geçen yıl getirdik. İç giyimde Barbara markasını getiriyoruz. Şimdi iç giyimde Fransız ekolü Simone Perele’yi Türkiye’ye getirmeyi planlıyoruz” diyor.

Stamati, asıl hamlelerini ise gelecek yıl perakende operasyonlarında gidecekleri köklü değişiklikle yapacaklarını söyledi.

Perakende operasyonlarını Mendo’s markası ile yürüten Çiçek İç Giyim’in 17 Mendo’s mağazası bulunuyor. 

İki Marka Bşirleşecek

Son dönemde Calvin Klein ve Mendo's'u birleştirdiklerini daha yüksek metrekareli çok markalı mağazalara yönelen şirket, önümüzdeki aylarda yeni açılacak olan İstanbul Gaziosmanpaşa’daki eğlence ve alışveriş kompleksi Vialand’de 300 metrekarelik bir mağaza açmayı planlıyor. Bağdat Caddesi’nde Calvin Klein için mağaza aradıklarını belirten Vedat Stamati, Ankara’da yeni açılan AVM’lerle görüşmeleri sürdürdüklerini vurguluyor.

2012’de yüzde 12lik bir büyüme gerçekleştiren şirket, 2013’te yüzde 15’lik bir büyümeyle 35 milyon liralık bir ciro hedefliyor. Stamati, bu büyümeyi yeni markalarla sağlayacaklarını vurguluyor.

Ayakkabı ve çantada farklı İtalyan markalarıyla da görüşmelerini sürdüren şirket, Armani Jeans’le anlaştı. Vedat Stamati, Armani'nin farklı ürün gruplarını multibrand mağazalarında satacaklarını söylüyor.

Tekstil Aile Mesleği

Vedat Stamati, aileden tekstilci bir isim. Dedesi Abdullah Selvi, ticarete Sultanhamam'da manifaturacılıkla başladı. Vedat Stamati'nin babası Mendo Stamati, 1976'ya kadar Bursa'da kumaş imalatına devam etti. Sonra İstanbul'da örme kumaş işine giren aile 1970'lerde Türkiye'deki üretim ve ticaret ortamındaki grevler ve terör eylemleri nedeniyle fabrikaları tasfiye ederek İsrail'e döndü. Koşullar düzelince 1984'te Türkiye'ye geri dönerek tekrar tekstilde işine giren aile, 1989 yılında Çiçek İç Giyim'i kurdu. 1991 yılında yabancı lüks markaların distribitörlüğüne başladı. 1994 yılında ise Mendo's markasıyla Akmerkez'de ilk mağazasını açtı. Bugün Mendo's mağazalarında; Guess, Emporio Armani, Calvin Klein, Selmark, HJ.Tempest, Luna Di Seta, Gottex, Profile, Charmline, Linclalor, Gideon Oberson, Simone Perele, Gattina, Laura Ashley, Maryan Hehlhorn, Roccobarocco, RB, Valentino ve Diva markaları satılıyor.


Ekonomist


Geri Dön