27 / 04 / 2024

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.



Aylardır merakla beklenen ve dev müteahhitlerin adeta kıran kırana yarıştığı Esenboğa Havalimanı ihalesi bugün yapıldı.

Bugün Ankara’daki DHMİ Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye TAV Havalimanları, Cengiz İnşaat ve Limak İnşaat-Limak Enerji ortaklığı katıldı.

TAV ve Cengiz İnşaat’ın kaldığı açık artırma bölümünde nihai teklif beş turun sonunda belirlenirken, ihalenin kazananı TAV Havalimanları oldu.

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

300 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAK

TAV Havalimanları,  Ankara  Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 25 yıllık işletme hakkı için yapılan ihalede 475 milyon euro + KDV ile en iyi teklifi veren şirket oldu.

Buna göre şirket, işletme süresi boyunca havalimanına yaklaşık 300 milyon euro yatırım yapacak.

İhale süreçlerinin onaylanması ve resmi işlemlerin ardından sözleşme imzalanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön