22 / 05 / 2024

Merakla bekleniyordu! Çalışanlara 1000 TL ödenmeye başladı

Merakla bekleniyordu! Çalışanlara 1000 TL ödenmeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı müjdeler içinde olan birçok proje hayata geçirilirken çalışanların doğalgaz ve elektrik fatura borçlarının  silinmesinin önünü açacak düzenleme, Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



İSTİSNA ŞARTI

İşverenlerin çalışanlarına elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapacakları ödemelerdeki vergi ve SGK istisnasının şartları ise şu şekilde:

İşverenler aracılığı ile çalışanlara elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılacak ödemelerin aylık toplam 1.000 TL'ye kadar olan kısmı istisna kapsamında bulunuyor. 1.000 TL'yi aşan kısım ise gelir vergisi ve SGK primine tabi. Bu ödemelerin çalışanların mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılması gerekiyor. Bu istisnadan faydalanılabilmesi için, yapılacak söz konusu ödemelerin mutlak suretle çalışanların mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılması gerekiyor.

 Merakla bekleniyordu! Çalışanlara 1000 TL ödenmeye başladı

HANGİ DURUMLARDA YARARLANILMIYOR

Çalışanların ücretinde bir yükseliş oluşturmadan ücret kalemlerinin ismi değiştirilerek, bu istisnalardan faydalanılması mümkün bulunmuyor. İstisna 9 Kasım 2022 – 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak ödemeleri kapsayacak. Bu tarihler haricinde de faydalanılması mümkün değil.

Altın üstadı İslam Memiş hiç bu kadar ciddi konuşmamıştı ! Bu haberi hemen okuyun! İşte altının rekor kıracağı tarih

Oyun canavarlarını üzen haber! Steam öyle bir zam yaptı ki görenlerin gözleri fal taşı gibi açıldı

Son gün 31 Ocak!.. Yetişen alır! Bu indirimleri kaçırmayın! Süt ürünlerine büyük indirim yaptılar! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön