29 / 04 / 2024

Meram'da boş arsaya yapılması düşünülen yatırım vatandaşın tercihine sunuldu!

Meram'da boş arsaya yapılması düşünülen yatırım vatandaşın tercihine sunuldu!

Meram Belediyesi, ilçede bulunan boş arsaya yapılması düşünülen yatırımı vatandaşın tercihine sundu. Vatandaşlar; yapılmasını istedikleri projenin bir tanesini seçti ve oy pusulasını sandığa attı.



Demokrasinin göstergesi olan plebisit yöntemi Konya'da ilk kez yapıldı. Meram Belediyesi, ilçede bulunan boş arsaya yapılması düşünülen yatırımı vatandaşın tercihine sundu. Vatandaşlar; Spor Merkezi, Aile Yaşam Merkezi, Çocuk Parkı ve Gençlik Merkezi tercihlerinden yapılmasını istedikleri projenin bir tanesini seçti ve kullandığı oy pusulasını sandığa attı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, en çok oy alan yatırımın inşaatına kısa süre içerisinde başlayacaklarını belirtti... 


Toru, ilerleyen zamanlarda da vatandaşların diledikleri yaşam alanını tercih etmesi için halkla belediye arasına köprü kurulacağını ifade etti. Başkan Toru şunları söyledi: Seçimlerden sonra biz "Yerinde Tespit. Yerinde Çözüm" sloganıyla mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Muhtarlarımızın ve bölge halkının farklı talepleri oldu. Bazı vatandaşlanmız burada hanım lokali isterken, bazıları gençlik merkezi, spor merkezi talep etti, çocuk parkı da isteyenler oldu. Ortak bir karar olsun, halkımızın isteğine göre karar verelim ve projelendirelim istedik. 

Yerel seçim beyannamemizde plebisit uygulamamız vardı. Bizde bunu uygulamaya döktük." Plebisitin ilk kez Gezi Parkı olaylarında gündeme geldiğini hatırlatan Fatma Toru, "Sayın Başbakanımız burada plebisit uygulanacağını açıklamıştı. Dinimiz de istişareyi emrediyor. Bir anlamda plebisit, halkla istişare anlamına geliyor. 

Yerel yönetimler halkla en yoğun şekilde iletişimin olduğu birimlerdir ve demokrasinin vazgeçilmez birimidir. Halkın kararını almak üzere plebisit uygulamasını seçtik. Toplam 4 mahalleden oluşuyor seçim sahamız. Kurtuluş, Saadet, Mehmet Vehbi ve Muradiye Mahallesinde oturan vatandaşlarımız oy kullandı. Seçmenlerimize bu arsa ile ilgili seçenekler sunduk. Bu tercihlerde; Spor Merkezi, Aile Yaşam Merkezi, Çocuk Parkı ve Gençlik Merkezi yer alıyor. Seçmenlerimiz bu 4 tercihten birini seçecek. Karardan sonra projeyi hayata geçirmek üzere inşaata başlayacağız. Halkın vermiş olduğu karar bizler için çok önemli. Bizler Şehrin Emini'yiz, şehrin Emini olmak şehrin sahibi olmak anlamına gelmez. Bu şehrin asıl sahipleri halkımız. Bundan sonra da bu tarz uygulamalarımız devam edecek. Halkımız kendi yaşam alanlarında söz sahibi olmak istiyor" diye konuştu. 


Yeni Konya 


Geri Dön