03 / 05 / 2024

Merga Büte Kayak Merkezi kış turizmi açısından ilgi görüyor!

Merga Büte Kayak Merkezi kış turizmi açısından ilgi görüyor!

Hakkari'de sezonunun açılmasıyla kayak merkezine akın eden vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini çıkartıyor



Hakkari'de sezonunun açılmasıyla Merga Büte Kayak Merkezi'ne akın eden vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini çıkartıyor. 

     Kayak sezonunun açılmasıyla başka eğlence merkezleri olmayan Hakkarililer, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Merga Büte Kayak Merkezi'ne giderek 2 bin 800 rakımda kayak yapmanın mutluluğunu yaşıyor. 

     ''Hakkari'nin Uludağı'' olarak görülen kayak merkezinde, bir tarafta kayak yapan, bir tarafta da arkadaşlarının yardımıyla yeni yeni kaymayı öğrenen vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturdu. 

     Kar yağışı ve kayak sezonunun açılmasını dört gözle beklediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, sosyal etkinlik alanlarının çok kısıtlı olduğu kentte vatandaşların kayak tesisine akın ettiğini söyledi. 

     Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu belirten Türkiye Kayak Federasyonu il temsilcisi Halil Kurşun ise ''Hakkari, milli sporcu yetiştirmek açısından en elverişli şehirlerimizden biridir. Burada her türlü imkana sahibiz. Herkesi kayak tesislerimizi görmeye ve kaymaya davet ediyoruz'' dedi. 

     

     -2 bin 800 rakımında kayak keyfi- 

     

     İstanbul'dan Hakkari'ye öğretmen olarak atandığını anlatan Alperen Saraç, daha önce hiç kayak yapmadığını belirterek, ''Hakkari'de kayakla tanıştım. Burada herkes kayarak güzel bir etkinlik yapıyor. Buradaki atmosferi kimsenin kaçırmamasını tavsiye ediyorum'' diye konuştu. 

     Uzun yıllardır kayak sporu ile uğraştığını aktaran Hekim Demirci ise ''Türkiye'nin birçok yerinde bu imkan yok. Hakkari'de bu imkana sahip olmak çok güzel. 2 bin 800 rakımda kayak yapıyoruz. Soğuk havaya rağmen kaymak çok zevkli, biz de şu anda bu zevki yaşıyoruz. Uludağ ve Kartalkaya'ya gidemeyen Hakkarililer, bu tesislere gelerek 2 bin 800 rakımında kayak yapabilirler'' dedi. 

     AA


Geri Dön