28 / 04 / 2024

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2023 için küresel ekonomideki büyüme beklentisini yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti. İşte ayrıntılar...



Fitch, Haziran sayısında yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda "Merkez Bankası Enflasyon Mücadelesi Devam Ediyor" başlığını kullandı.

Raporda, küresel büyümenin kısa vadede dayanıklı olduğu belirtilirken, çekirdek enflasyonun yüksek seyretmeye devam etmesi durumunda merkez bankalarının ilerleyen aylarda sıkılaştırma politikasını sürdürmek zorunda kalabileceği ifade edildi.

Merkez Bankaları sıkılaştırma yolunda: Fitch, 2023 küresel büyüme tahminini yükseltti!

Para politikası düzenlemeleri ve bunların ekonomi üzerindeki etkilerinin uzun süreli olması nedeniyle, 2024 için küresel büyüme görünümünün kötüleştiği vurgulanan raporda, bu yılın beklentilerin üzerinde iyi bir ekonomik performans sergilediği ve Fitch'in önceki raporunda yer alan yüzde 2 olan 2023 büyüme tahminini yüzde 2,4'e yükselttiği belirtildi.

Raporda, en büyük revizyonların, gelişmekte olan piyasalarda verilerin beklenenden daha güçlü olduğu alanlarda gerçekleştiği ifade edilerek, Çin hariç gelişmekte olan piyasaların büyüme beklentisinin yüzde 2'den yüzde 2,9'a çıkarıldığı, Brezilya, Hindistan, Meksika ve Rusya'da önemli iyileşmeler kaydedildiği belirtildi.

Çin için 2023 tahmininin de yüzde 5,2'den yüzde 5,6'ya yükseltildiği aktarılan raporda, son aylarda toparlanmanın biraz durakladığı ancak tüketimin normalleşmeye devam ettiği ve makro politikanın gevşemeye başladığı ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön