18 / 05 / 2024

Merkez Bankası 2023 hedeflerini duyurdu

Merkez Bankası 2023 hedeflerini duyurdu

Merkez Bankası 2023 yılı para politikası yol haritasını açıkladı. Para ve Kur Politikası metni “Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi” olarak değiştirildi.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası dün yaptığı yazılı açıklamasında 2023 yılında uygulayacağı politikaları açıkladı. 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi Temel Çerçevesi ise şu 10 madde ile duyuruldu:

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) temel hedefi fiyat istikrarını sağlamak ve devam ettirmektir. Bu amaç doğrultusunda, sahip olunan bütün araçlar kullanılmaya devam edilecektir. Kalıcı fiyat istikrarını destekleyecek bir unsur olarak finansal istikrar gözetilecektir. Merkez Bankası'nın bütünleşik politika çerçevesi olan Liralaşma Stratejisi güçlendirilerek uygulanmayı sürdürecek

2- Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, Hükümet ile birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur.

Merkez Bankası 2023 hedeflerini duyurdu

3- TCMB’nin temel politika aracı bir hafta vadeli Repo ihale faiz oranıdır. Piyasa faizlerinin politika faizleriyle uyumlu seyretmesi sağlanarak parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyici politikalar sürdürülecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön