14 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

Merkez Bankası faiz artırımı kararından sonra dolar, euro ve altın fiyatları yükseldi. Peki, gümüş ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel gümüş fiyatları...



ALTINDAN DAHA ÇOK KAZANDIRDI!

2022 yılında gümüş yatırımcısına altından daha fazla kazandırdı. Gram altın yatırıcısına yüzde 43 kazandırırken gümüş, yüzde 45 kazandırdı. 2023 yılında da yatırımcısına en çok kazandıracak yatırım aracının gümüş olacağını kaydeden İslam Memiş yatırımcılara gümüş ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak rakam verdi. 

Döviz ve altından sonra yatırım yapmak isteyen vatandaşların yeni gözdesi gümüş oldu. Gümüş yatırımcılarına son bir seneden bir gramda yüzde 50'nin üzerinde kazanç sağladı. Gümüşün gram fiyatı 3 yıl önce ocak ayında 2,50 lira iken bu rakam bu sene 18 liraya yükseldi.

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

İslam Memiş, gümüşün 2023 yılında çok kazandıracağını kaydederek şu ifadeleri kullandı:  "Daha ucuz ve daha fazla kazandıran bir yatırım aracı olduğu için gümüş daha çok tercih ediliyor. Geçen sene gram altın yatırımcısına yüzde 43 kazandırmıştı ama gümüş yüzde 45 kazandırmıştı. Bu sene ve gelecek yıllarında gümüşün performansının altına göre daha fazla olacağını düşünüyoruz" dedi.

GÜMÜŞ 20 TL!

İslam Memiş gümüş tahminini duyurdu. Gümüş fiyatlarının yılsonuna kadar artarak rekor seviyelere geleceğini belirten Memiş, gümüşün ons fiyatının 40 dolara kadar yükseleceğini ve gram gümüşün 20 lira olacağını duyurdu.

Merkez Bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları arttı mı? Gümüş ne kadar, kaç TL? 

25 HAZİRAN CUMARTESİ GÜMÜŞ ALIŞ SATIŞ FİYATI

Merkez bankası faiz kararından sonra gümüş fiyatları da arttı. 25 Haziran Cumartesi günü gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Gümüşün gram fiyatı bugün 18,96 TL'den alınıp 18,77 TL'den satılıyor. Gümüşün ons fiyatı ise 22,42 dolardan değerleniyor.

Borsa İstanbul yönünü arıyor! BIST 100 bayramdan sonra ne olacak? Yatırımcılar hemen bakın!

Çiftçiler müjde! Tarım Bakanlığı duyurdu! 1,2 milyar lira hibe desteği sağlayacak...

Bankalar yarın açık mı? Özel ve kamu bankaları 9 gün kapalı mı olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön