06 / 05 / 2024

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! TCMB faiz artırımına gitti mi? İşte detaylar…

TCMB PPK toplantısında alınan faiz kararı, piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Peki bugün açıklanan kararda faiz artırımı yapılacak mı? Faiz sabit mi tutuldu? İşte detaylar…



Merkez Bankası, 2021 yılının son 4 toplantısında faizde toplamda 500 baz puan indirime gitmişti ve bu yılın ilk 6 toplantısında da herhangi bir değişiklik yapmamıştı.

Konuya ilişkin Milliyet’e açıklamalarda bulunan Ekonomist Enver Erkan, enflasyon beklentilerinin piyasada yüzde 70 bandına doğru geldiğini ve yıl sonunda yüzde 70,1 enflasyon oranı beklentisi içinde olduğunu aktarmıştı.

Birkaç aydır para politikasını sabit tutan Merkez Bankası’nın dünyadaki parasal sıkılaşma hareketlerine ve artan enflasyona rağmen faiz oranlarını değiştirmesini beklemediklerini söyleyen Enver Erkan, TCMB’nin faiz oranlarında aktif olmayacağını ve faizleri sabit bırakacağını söylemişti.

Dolardan sonra Euro'da da bomba gelişme

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

IMF, Almanya için ekonomik büyüme tahminini düşürdü! En büyük tehdit açıklandı

Merkez Bankası'nın kasasında kalan dolar açıklandı! Erime ay ay devam ediyor

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi piyasadan dikkat çeken para çıkışı! Satan satana...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön