Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası’ndan hangi yönde karar çıkacak?

Yurt içi piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın vereceği (TCMB) faiz kararına çevrildi. Peki, TCMB faiz kararını ne zaman açıklayacak? Faizi artıracak mı, düşürecek mi? İşte detaylar... Yatırımcılar başta olmak üzere ülkenin her bir kesimi tarafından merakla beklenen haziran ayı faiz kararı öncesinde beklentinin ne yönde olduğu merak ediliyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı. Yatırımcılar başta olmak üzere ülkenin her bir kesimi tarafından merakla beklenen haziran ayı faiz kararı öncesinde beklentinin ne yönde olduğu merak ediliyor.

Yurt içinde dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışın yüzde 1,03 altında 4.424,92 puandan kapattı. Öte yandan, bugün gözler TCMB’nin faiz kararına çevrildi.

PPK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu (PPK) Toplantısı 22 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası toplantısı 22 Haziran 2023’de yapılacak. Karar aynı gün saat 14.00’te açıklanacak.

Peki, Merkez Bankası’nın faiz kararı ne olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘düşük faiz-düşük enflasyon’ formülüne dayanan yeni ekonomi politikasından dönüş yapabileceğinin mesajını Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayarak verdi. Kabinenin açıklanmasından sonra gözler TCMB’nin alacağı faiz kararına ve Bakan Şimşek’in bakanlıkta yapacağı üst düzey atamalara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakan Şimşek’i getirmesi faizlerde artış beklentilerini de beraberinde getirdi. Faiz artışlarının yanında çalışanlara ilişkin hak kayıpları yaşanabileceği endişeleri aktarılırken, Bakan Şimşek tarafından yeni zamların yapılarak alım gücünün negatif yönde etkilenmesi de bekleniyor. Bunun yanı sıra, Bakan Şimşek’in ekonomi politikası kadar bu politikayı kimlerle uygulayacağı da merak ediliyor.

JP MORGAN: “FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR”

Öte yandan ABD’nin büyük bankalarından JP Morgan, Merkez Bankası’nın haziran ayı toplantısında politika faizini yüzde 25’e yükseltmesinin ‘muhtemel olduğunu ifade etti.

Ekonomi yönetiminin Bakan Mehmet Şimşek’e geçmesinden sonra yabancı kurumların politika faizine yönelik sert artış beklentileri de birbirini takip ediyor.

SocGen‘den sonra JP Morgan da Merkez Bankası’ndan haziran ayı toplantısında iddialı bir faiz artışı geleceğini tahmin etti.

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

Yapı Kredi az önce açıkladı! Worldcard müşterilerine sürpriz para yatacak!

ŞOK’ta gıda ürünlerinde büyük indirim başladı! Pilavlık bulgur 14 TL, pirinç 30 TL, domates salçası 29,50 TL...