30 / 04 / 2024

Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası, ‘Finansal İstikrar Raporu’ ile gelecek dönemde Türk Lirası’nın seyrine ilişkin önemli ipuçları verdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, finansal sistemde TL’nin payını artırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yayınladığı Finansal İstikrar Raporu ile Türk Lirası’nın önümüzdeki dönemdeki seyrine ilişkin önemli ipuçları verdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilirliği açısından ‘Liralaşma Stratejisi’nin devam edeceğini açıkladı.

 Merkez Bankası, ‘Liralaşma Stratejisi’ne tam gaz devam edecek! Dolarizasyona geçit yok!

Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporun giriş bölümünde değerlendirmelerde bulunan Şahap Kavcıoğlu, finansal sistemde Türk lirasının payını kalıcı şekilde arttırmayı hedeflediklerinin altını çizerek yurt içinde tüm yatırım ve ticaret işlemlerinin Türk lirası etrafında şekillenmesini temin etmeye yönelik politikaların uygulandığını, bu alanda atılan adımların da sonuçlarını vermeye başladığını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön