27 / 04 / 2024

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.



Finansal İstikrar Raporu, TCMB tarafından yayınlandıktan hemen sonra ilgili Başkan Şahap Kavcıoğlu konuya ilişkin görüşlerini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Merkez Bankamız, fiyat istikrarının sürekli ve kalıcı bir yapıya kavuşabilmesi için Liralaşma Stratejisi'ni eksiksiz ve kararlı bir şekilde hayata geçireceğimizi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. Bu ifadesinin ardından yürütülen strateji kapsamında finansal düzenlemelerin Türk lirasının güçlendirilmesinin ve yurt içindeki ticaret faaliyetlerinde değerinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Bu hamlelerin şimdiden olumlu etkilerinin görülmeye başlandığının da sinyalini verdi.

Kavcıoğlu rapor kapsamında bazı önemli açıklamalar yaptı

Kavcıoğlu, attığı stratejik hamleleri için detaylı açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalardan en önemlilerinden biri de şu oldu: "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimde oturtulması amacıyla Liralaşma Stratejisi'ni bütünsel bir yaklaşımla uygulamaya kararlıdır. Hedefe yönelik kredi ve likidite politikaları ile politika faizi, üretim ve cari fazla kapasitesinin iyileşme sürecini güçlendirecektir. Arz potansiyelini genişletecek finansal dinamikler ile cari denge, sürekli fiyat istikrarıyla uyumlu bir form kazandırılacaktır. Liralaşma süreci ve çeşitlenmiş rezerv yönetimi yoluyla, finansal istikrarın Türk lirası ekseninde kurulmasına destek olunmaya devam edilecektir."

 


    Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
    Geri Dön