10 / 05 / 2024

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.



 Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Raporda TL etkisinin giderek arttığı dikkat çekti

Rapora göre Liralaşma Stratejisinde TL etkisinin belirli bilançolar baz alınarak giderek arttığı vurgulandı. Raporun özeti de yayınlanan bilgiler  kapsamında paylaşıldı. Raporun dikkat çeken analizlerinde şunlar yer aldı:

  • Hanehalkı borçlanma seviyesi ile ilişkili riskler düşük düzeyde tutulmaya devam edilmektedir.
  • Bankacılık sektöründe gözlemlenen aktif kalitesindeki ilerleme, kredi riski belirleyicilerinin tamamını kapsayacak şekilde genişlemektedir.
  • Bankaların uluslararası arenada borçlanma kapasitesi güçlü durumda bulunuyor ve dış borçlar, gereksinimlere paralel bir biçimde yeniden yapılandırılmaktadır.
  • Yasal düzeylerin hayli ötesine çıkarılan sermaye tamponlarıyla birlikte, bankacılık sektörü potansiyel risklere karşı duruşunu güçlü bir şekilde devam ettirmektedir.

Merkez Bankası piyasa tahminlerine göre dolar 1 yıl sonra 24,61 TL olacak!

Merkez Bankası’ndan nakit avans kararı! Kredi kartıyla avans çekiminde alt sınır açıklandı!

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 385 milyar 412 milyon lirası konut!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön