02 / 05 / 2024

Merkez Bankası para basımında bu bayram rekor kırdı! 200 TL’lik banknot basımı ikiye katlandı!

Merkez Bankası para basımında bu bayram rekor kırdı! 200 TL’lik banknot basımı ikiye katlandı!

Her bayram öncesi olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesi piyasadaki banknot miktarı artış gösterdi. Ancak bu artışın geçen yıllar ile karşılaştırıldığında rekor seviyeye ulaştığı belirtilirken, 200 liralık banknot miktarı ise 14 yıllık tedavül sürecinde en hızlı bu yılın ilk 3 ayında arttı.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Ramazan Bayramı tatili öncesi para basımında rekor kırdı. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde Merkez Bankası’nın banknot miktarı yani emisyon hacimlerinde görülen artış bu yıl dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Merkez Bankası para basımında bu bayram rekor kırdı! 200 TL’lik banknot basımı ikiye katlandı!

Sözcü Gazetesi’nden Emre Deveci’nin haberine göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na (TCMB) bağlı Banknot Matbaası’nın, her bayram dönemi öncesi yoğun şekilde para basımına yönelmesi nedeniyle emisyon hacminde artış yaşanır. Ancak 2023 yılında bu artışın, geçen yıllar ile karşılaştırıldığında rekor düzeylere ulaştığı dikkati çekiyor. Haberde, yüksek enflasyonun etkisiyle son yıllarda hızla artan piyasadaki banknot miktarının bu yılki Ramazan Bayramı öncesinde de artarak rekorunu tazelediği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön