Ekonomi

Merkez Bankası resmen açıkladı. 12 aydan 3 aya indirildi

Merkez Bankası tarafından vatandaşlarımızın hayatını doğrudan etkileyecek bir karar alındı… 12 aydan 3 aya indirilmesine karar verildi.

Merkez Bankası tarafından zaman zaman ilginç kararlar alınıyor… O kararlardan bir tanesi daha alındı. Vatandaşlar alınan kararları duyunca adeta şaşkına döndü.

Resmi karara göre vatandaşların çok sık kullandığı bir yasa, değiştirildi… Sayı ise 12 aydan 3 aya kadar çekildi.

Önceki uygulamada kredi kartı nakit avansları 12 aya kadar taksitlendirilebiliyordu. Ancak, yapılan değişiklikle bu süre 3 aya indirildi. 6 ay olarak belirlenen süre, talep seviyelerinin beklenenin altında kalması nedeniyle daha da kısaltıldı. Artık, kredi kartlarından çekilen nakit avanslar 3 aydan uzun süreye taksitlendirilemeyecek.

LİMİTLER SINIRLANACAK

Bir diğer değişiklik, nakit avans limitleriyle ilgili. Bankalar, kredi kartı limitleri kadar nakit avans verebiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle, kredi kartı limitinin yalnızca yüzde 25’i kadar nakit avans çekilebilecek. Örneğin, 10 bin lira limitli bir kredi kartıyla günde en fazla 2 bin 500 lira nakit avans çekilebilecek. 

 

Bu düzenlemeler, düşük faizli nakit avans taleplerini azaltmayı ve kredi kartı kullanımını daha kontrollü hale getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kredi kartı işlemlerindeki taksit düzenlemelerine yönelik eleştirileri, sektörde yeni yasakların gelebileceği spekülasyonlarına yol açtı.