Kent Haberleri

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 7 gün sonra tam tamına böyle olacak! 1 euronuz bile varsa durmayın bakın

Euro son zamanlarda dolar ve Türk Lirası karşısında güçlenmeye devam ederken Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı. 1 euronuz bile varsa durmayın bakın, euro 7 gün sonra tam tamına böyle olacak... Euro dolar paritesi bu hafta içinde de rekor denemeleri yaparken dolara karşı güçlenmeye devam ediyor

Euro kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından takp ediliyor. Euro dolar paritesi bu hafta içinde de rekor denemeleri yaparken dolara karşı güçlenmeye devam ediyor. Euro kurunun yönünü belirkleyecek olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı piyasalar tarafından heyecanla bekleniyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrası euronun yönü tam tamına belli olmuş olacak. Konu ile ilgili Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Euro 7 gün sonra tam tamına böyle olacak! 1 euronuz bile varsa durmayın bakın hemen...

AVRUPA MERKEZ BANKASI RESMEN DUYURDU!

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını 15 Aralık günü açıklayacak. Karar öncesi faiz oranı ile ilgili beklentiler gelmeye başladı.  Avrupa Merkez Bankası (AMB) Baş Ekonomisti Philip Lane, faizler ile ilgili  kritik açıklamalarda bulundu. Lane, faizlerin zirveya yakın olduğunu ve enflasyonla mücadele için faizleri artıracaklarını dile getirdi. 

Enflasyon oranlarının düşne kadar faizleri artıracaklarını belirten Lane enflasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Henüz zirveyi gördüğünü söylemek için çok erken. Ancak zirveye yakın olduğumuza eminim. Bu zirvenin şimdi mi, 2023 başında mı görüleceği hala belirsiz" değerlendirmesini yaptı.

Enflasyonla mücade için faizleri artırmanın gerekli olduğunu belirten Lane: "Şimdiye kadar toplam 200 baz puan faiz artırımı yaptık. Sonraki artışlarda bu miktarı göz önüne almalıyız" dedi.

EURO 7 GÜN SONRA TAM TAMINA BÖYLE OLACAK!

Gözler Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Karar piyasalar tarafından heyecanla bekşlenirken milyonlarca kişi karar sonrasında euro kurunun ne olacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili ilk açıklamalar ekonomzitlerden ve analistlerden gelmeye başladı. EKomistlere göre 7 gün sonra yani faiz kararından sonra euronun yükselmesi bekleniyor. Aynı şekilde para piyasası uzmanı İslam Memiş, euro dolar paritesine değinerek yükselişlerin olacağını söyleyerek paritenin 1,060 seviyelerine çıkacağını belirtti.


EURO/TL BUGÜN NE KADAR? EURO KAÇ LİRA?

Güncel euro kuru bugün de yurt içi ve yurt dışı piyasalarda takip edilmeye devam ediyor. Euro/TL kuru bugün 19,66 TL'den alınıp, 19,70 TL'den satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,050'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda dolar/TL kuru 18,75 liradan satılıyor.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Analistlerden açıklama geldi! Elinde euro olanlar bakmadan geçmeyin!

Euro 8 gün sonra resmen böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası duyurdu! Kıyıda kenarda 1 eurosu bile olanlar çabuk bakın!

Euronun yükselişe gececeği tarih belli oldu! Son dakika gelişmesi! Elinde euro olanlar pür dikkat bakın!