Ekonomi

Merkez Bankası rezervleri 107,6 milyar dolara ulaştı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 23 Haziran 2023 tarihli haftada bir önceki haftaya göre 4 milyar 760 milyon dolar arttı ve 107 milyar 561 milyon dolara çıktı.Açıklanan rakamlara göre, 23 Haziran 2023 tarihi itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 5 milyar 463 milyon dolar artış göstererek, 66 milyar 246 milyon dolara çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından merakla beklenen Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.

Açıklanan rakamlara göre, 23 Haziran 2023 tarihi itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 5 milyar 463 milyon dolar artış göstererek, 66 milyar 246 milyon dolara çıktı. Verilen detaylara göre, brüt döviz rezervleri, 16 Haziran 2023 tarihinde 60 milyar 783 milyon dolar seviyelerinde bulunuyordu.

Peki söz konusu bu dönemde altın rezervleri azaldı mı? İşte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan Haftalık Para ve Banka İstatistikleri...
 

Peki söz konusu bu dönemde altın rezervleri azaldı mı? İşte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan Haftalık Para ve Banka İstatistikleri...

Ayrıca söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu dönemde altın rezervleri de 703 milyon dolar azaldı ve 42 milyar 18 milyon dolardan, 41 milyar 315 milyon dolara geriledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, böylelikle Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 23 Haziran 2023  haftasında bir önceki haftaya kıyasla 4 milyar 760 milyon dolar artış göstererek, 102 milyar 801 milyon dolardan 107 milyar 561 milyon dolara yükseldi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yeni dönemde para politikasıyla ilgili kritik mesajlar vererek, enflasyonla mücadeleye dikkat çekmişti.

Hafize Gaye Erkan daha önceki uygulamaların tersine dolar kurunu baskılamak için döviz satışı yapılmayacağını belirtmişti.

Ekonomim'in aktardığı detaylara göre; Hafize Gaye Erkan, para politikasına yönelik önemli değişikliklerle ilgili açıklama yapmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen hafta yapmış olduğu açıklamada TCMB rezervlerindeki artışa dikkat çekti. Bunun döviz satışının sonlandırıldığını teyit ettiğini dile getirdi. 

Bununla baraber geçen hafta TCMB’nin net uluslararası rezervlerinde haftalık 8,5 milyar dolar artış görülürken bu artış, tarihin en yüksek haftalık artışı olarak kaydedildi.

Sert yükseliş! Kamu bankalarının bireysel kredi faizlerinde deprem!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

Dolarda dananın kuyruğu 21 gün sonra kopuyor! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Doları olanlar hazır olun