15 / 05 / 2024

Merkez Bankası yeni rakamı açıkladı! Nisan'da 107,7 oldu

Merkez Bankası yeni rakamı açıkladı! Nisan'da 107,7 oldu

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 107,7 oldu. Nisan ayında, ankete katılan iş yerlerinin yüzde 47,7'si üretimlerini kısıtlayan faktör bulunmadığını belirtti.



SABİT SERMAYE YATIRIM HARCAMA BEKLENTİSİ GÜÇLÜ

Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde; üretim hacmi, iç piyasa sipariş miktarı ve ihracat sipariş miktarında bir önceki ayda artış beklentisi geriledi.

Gelecek üç aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentiler de zayıfladı. Gelecek 12 aydaki sabit sermaye yatırım harcamasına ilişkin artış yönlü beklentiler ise güçlendi.

Ortalama birim maliyetlerde, son üç ayda artış olduğunu bildirenler ve gelecek üç ayda artış olacağına yönelik beklentiler güçlendi. Gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentiler ise zayıfladı.

Gelecek 12 aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi, bir önceki aya göre 10,1 puan artarak yüzde 64,9 seviyesinde gerçekleşmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön