13 / 05 / 2024

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası döviz ve TL'yi ilgilendiren son dakika açıklamasında bulundu. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirebilmesine karar verdi. 



MERKEZ BANKASI'NDAN DÖVİZ VE TL İÇİN YENİ KARAR!

Merkez Bankası'nın uygulamaya aldığı bu işlemler saat 10.00-16.00 arasında gerçekleşebilecek. İşlemler, avro veya dolar cinsinden aynı gün veya en fazla bir yıl vadeli olacak şekilde yapılacak.

Bununla beraber işlem miktarı en az 1 milyon avro veya dolar olmak üzere işlem miktarı 500 bin avro veya dolar olarak artırılabilecek.

 Merkez Bankası ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Bu işlemlerin vadesinde tutarlar Türk lirası olarak belirlenecek ve vade tarihinde ilan edilen TCMB gösterge niteliğindeki avro veya dolar alış kurunun işlem kurundan yüksek olması halinde TCMB bankalara, döviz alış kurunun işlem kurundan düşük olması halinde ise bankalar TCMB'ye kur farkını Türk lirası üzerinden ödeyecek.

Bu işlemler için de bankalar TCMB'de işlemin yüzde 2,5'i oranında teminat bulundurmak zorunda  ve gerçekleşen işlemlerden komisyon alınmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön