04 / 05 / 2024

Merkez ofisler Anadolu'ya açılıyor!

Merkez ofisler Anadolu'ya açılıyor!

Koronavirüs sonrasında ofis kültürü tamamen değişti. Uzaktan çalışma nedeniyle şirketler artık merkez ofislerine Anadolu'nun her yerinden eleman arıyor.



Koronavirüs pandemisinin ardından şirketlerin 'merkez ofis' kavramı da değişti. Uzaktan çalışma nedeniyle şirketler artık merkez ofislerine Anadolu'nun her yerinden eleman arıyor. Akşam'dan Serdar Sağlam'ın haberine göre; Avivasa İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, idari kadroların bugüne kadar İstanbul'daki merkez ofiste istihdam edildiğinden bahsederek, artık buna gerek olmadığını açıkladı. Yüzgül, "Ha ofisin karşısında oturuyorum ha Adana'da. Pİdari kadrolara İstanbul dışından alımlara başladık. İstiyoruz ki yüzde 25 İstanbul dışından merkez ofis çalışanı olsun. Bu uygulama göçü bile etkileyebilir" dedi.

Merkez ofisler Anadolu ya açılıyor!

YAZIN TEST ETTİK

Yeni modeli yazın test ettiklerini söyleyen Yüzgül, şunları söyledi: "Çalışanlarımıza dedik ki "Çok acil ihtiyaç duyduğumuzda dönmeniz koşuluyla ve internet bağlantısıyla ilgili problem yoksa istediğiniz yerden çalışabilirsiniz. Çoğunluk bu şekilde çalıştı."

Merkez ofisler Anadolu ya açılıyor!

OFİSLERİNİ KAFEYE ÇEVİRİYOR

Avivasa, pandemi sonrasında ise mekansız çalışmaya geçiyor. Yüzgül, "Ofislerimizi kafe gibi buluşma noktasına dönüştürmeye başladık" şeklinde konuştu. Yüzgül, "Önemli kararlar aldık. Sahada ve bankalarda çalışan arkadaşlarımızı artık ofise çağırmayacağız" açıklamasında bulundu.

Home-ofiste gider sorunu!

İşte yeni ofis kültürü!


Geri Dön