28 / 04 / 2024

Yozgat Yerköy'ün termal potansiyeli yatırımcıya açılıyor!

Yozgat Yerköy'ün termal potansiyeli yatırımcıya açılıyor!

YOZGAT' ın jeotermal kaynak suları bakımından büyük bir öneme sahip Yerköy ilçesinde, zengin jeotermal su kaynakları yatırımcıya açılıyor. Vali Yazıcı, ilçedeki jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi...



Yozgat Yerköy'ün termal potansiyeli yatırımcıya açılıyor. Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında 'Yerköy Termal Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı' konusu masaya yatırıldı. Vali Yazıcı, ilçedeki jeotermal su zenginliğini değerlendirerek turizme kazandırmak istediklerini söyledi. 

Yerköy'de bulunan 3 jeotermal kuyudan elde edilen, saniyede 92 litre suyun termal turizme kazandırılması ve ilçenin bir cazibe merkezi haline getirilmesi çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Yazıcı, "Yerköy ilçemizde 2'si İl Özel İdaresi'ne, bir tanesi de Yerköy Belediyesi'ne ait 3 adet kuyudan saniyede 92 litre termal su elde ediyoruz. Bu suların öncelikli turizme kazandırılması ve devamında ise seracılıkta kullanılması için bir çalışma başlattık. 

Termal kuyular etrafındaki arazilerin hazine arazisi olması nedeniyle burada yapacağımız çalışmaların kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyorum." dedi. 


Termal bölgelerin imar planına alınarak müteşebbislere açılması konusunda çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Yazıcı, "Daha sonra hukuki altyapısını hazırlayarak, buraları otelcilik için uygun hale getirmeyi planlıyoruz. Yüksek hızlı trenin de gelmesiyle bir cazibe merkezi haline geleceğine inandığımız Yerköy ilçesine, toplamda 6 bin yatak kapasiteli turizm tesisleri kazandırma konusunda bir adım attık. İnşallah ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve yapacakları çalışmalarla bunun meyvelerini kısa zamanda alacağımıza inanıyorum." diye konuştu. 

Toplantıya Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök ve ilgili kurum müdürleri katıldı. 


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön