02 / 05 / 2024

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Merkez’den KİT’lere 1,8 milyar dolarlık döviz satışı 7 ayda 23,5 milyar doları buldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mayısta kamu iktisadi teşekküllerine 1,8 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Bu satışla birlikte son 7 ayda KİT'lere yapılan döviz satışı 23,5 milyar doları buldu. Nisan ayında ise TCMB KİT'lere 3,3 milyar dolarlık döviz satışı yapmıştı.



Merkez Bankası, BOTAŞ dahil kamu iktisadi teşebbüslerine mayıs ayında 1 milyar 816 milyon dolarlık döviz satışı yapıldığını duyurdu. Bu rakamla birlikte Merkez’in rezervlerinden karşılanan doğalgaz ithalat faturasının mayısta önceki aylara göre belirgin azaldığını gösteriyor.

TCMB verilerine göre büyük bölümünün BOTAŞ ithalat giderlerinin oluşturduğu KİT’lere döviz satışı bu yıl 17,9 milyar dolara ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön