03 / 05 / 2024

VakıfBank depremzede için seferber! VakıfBank, yurt dışından 1,8 milyar dolar yeni bir kaynak daha sağladı

VakıfBank depremzede için seferber! VakıfBank, yurt dışından 1,8 milyar dolar yeni bir kaynak daha sağladı

Kahramanmaraş depreminin ardından bölgedeki yaraları sarmak amacıyla 21 milyar liralık destek sağlayan Vakıfbank Finans Grubu’ndan yeni bir kaynak haberi daha geldi. VakıfBank, uluslararası piyasalardan 1,8 milyar dolarlık yeni kaynak sağladı.



Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bankaların bölgeye ve depremzedeye yönelik yardım ve destek paketleri devam ediyor. Depremin yaralarını sarmak amacıyla Vakıfbank Finans Grubu olarak deprem bölgesine 21 milyar liralık destek sağlayan Banka, ayrıca 1,8 milyar dolar tutarında yeni bir kaynak daha açıkladı.

VakıfBank depremzede için seferber! VakıfBank, yurt dışından 1,8 milyar dolar yeni bir kaynak daha sağladı

Banka’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 1,7 milyar dolar ve 75 milyon euro olmak üzere toplamda yaklaşık 1,8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplam 7 yabancı bankanın katılımıyla VakıfBank tarafından gerçekleştirilen bu işlem, Türk bankacılık sektöründe tek seferde yapılan en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi özelliğini taşıyor. Ayrıca da yine tek bir defada yapılan en büyük fonlama işlemi özelliğine sahip. Banka, ayrıca söz konusu programın teminatlı yapısı sebebiyle işlem özelinde oluşan maliyetlerin 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi maliyetlerinin oldukça altında gerçekleştirildiğini bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön