30 / 04 / 2024

Merko Gıda Karacabey Salça Üretim Tesisi'ni ABC Salça Konserve Gıda'ya sattı!

Merko Gıda Karacabey Salça Üretim Tesisi'ni ABC Salça Konserve Gıda'ya sattı!

Merko Gısa Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Merko Gıda Karacabey Salça Üretim Tesisi'ni ABC Salça Konserve Gıda'ya sattı...



Merko Gıda tarafından yapılan açıklama şöyle;


26.12.2013 tarihli özel durum açıklaması ile satışı için yetki verildiği duyurulan Bursa/Karacabey Sultaniye Köyündeki salça fabrikası tesislerimiz ile ilgili olarak;


1- Mülkiyeti şirketimize ait olan Bursa İli, Karacabey İlçesi, Sultaniye Köyü H20d09a-b Pafta, 3769 parselde kayıtlı taşınmaz ve bu taşınmaz üzerinde kurulu salça üretim fabrikası ile bina, müştemilat ve bunlar içinde bulunan makine aksamı (Küp domates üretim hattı hariç) ile elektrik, su, gaz altyapısına ait unsurlar ile işletme için gerekli ruhsatların tamamının, alıcı ABC Salça Konserve Gıda San.ve Tic. A.Ş. 'ne USD 5.320.000+KDV bedelle satılması konusunda "Taşınmaz ve İşletmedeki Bir Kısım/Takım Makinelerin Satışı için Sözleşme" 'si 06.02.2014 tarihi itibariyle imzalanmıştır.


2- Taşınmaz üzerinde olup satışı yapılmayan küp domates üretim hattı sökülerek şirketimizin Bursa/Mustafakemalpaşa'da bulunan diğer salça üretim tesislerine montajı yapılacaktır.


3- Taraflarca imzalanan sözleşmede kararlaştırılan koşullar yerine getirildikten ve ipotek alacaklısı bankalardan kredinin erken ödenmesi onayının alınmasından sonra resmi satış işlemi yapılacaktır.


Durumu bilgilerinize arz ederiz.


Geri Dön