05 / 05 / 2024

Merlin Entertainments Bayrampaşa Turkuazoo akvaryumu satın aldı!

Merlin Entertainments Bayrampaşa Turkuazoo akvaryumu satın aldı!

Merlin Entertainments Direktörü Glenn Earlam satış hakkında "İstanbul hızla büyüyen turistik bir şehir ve önemli yerel pazar. Merlin olarak amacımız Turkuazoo Akvaryum'u dünyaya açmak olacak" diye konuştu..



4 kıtada 98 eğlence merkezini işleten Merlin Entertainments, Türkiye'deki büyük potansiyeli gördü, yatırıma balıklama atladı. Avrupa'nın en büyük eğlence şirketi, 2009'da 17 milyon euro yatırımla Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM'de faaliyete geçen Türkiye'nin en büyük akvaryumlarından Turkuazoo'yu satın aldı. 

Madame Tussauds Balmumu Müzesi, Legoland, London Eye ve yılda 14 milyon rekor ziyaretçi sayısı ile dünyanın en büyük akvaryum markası Sea Life'ın da sahibi olan Merlin, Turkuazoo'la Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapmış oldu. 


Merlin, Turkuazoo'nun doğru lokasyonda ve iyi büyüme grafiğine sahip kaliteli bir eğlence merkezi olduğunu bildirdi. Şirket, "Turkuazoo'ya yeni yatırımlar yaparak iş hacminin geliştirilmek istiyoruz. Buranın her yaştan ziyaretçiye ulaşarak dünya çapında bir akvaryum olduğunu bir kez daha gözler önüne sermeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. 


Merlin Entertainments Direktörü Glenn Earlam da "İstanbul hızla büyüyen turistik bir şehir ve önemli yerel pazar. 

Merlin olarak amacımız Turkuazoo Akvaryum'u dünyaya açmak olacak" dedi. 


Köpekbalıklarıyla dalınıyor TURKUAZOO Akvaryum, Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi 'Forum istanbul Bayrampaşa'da 8 bin metrekare alana kuruldu. 

Akvaryumun içinden geçen 80 metre uzunluğundaki akrilik sualtı tüneli sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş hissi uyandırılıyor. 

Ziyaretçiler, 270 derecelik su altı görüş açısına sahip panoramik gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı yakalıyor. Vatandaşlar akvaryumda köpekbalıklarıyla dalış yapabiliyor. 




  54 milyon kişiyi ağırladı 

¦ Merlin Entertainments 23 ülkede 98 eğlence merkezi işletiyor. 

¦ Şirket dünyada Disney'den sonra ikinci, Avrupa'nın ise en büyüğü   konumunda. 

¦ Eğlence devinin bünyesinde 22 bin kişi çalışıyor. 

¦ 2012'de 54 milyon ziyaretçiyi ağırladı. 

¦ Merlin, yeni yatırımlarla 60 ülkede 100'ün üzerinde farklı noktaya ulaşmayı hedefliyor.


Vatan


Geri Dön