02 / 05 / 2024

Mermerciler, krize karşı Çin'de showroom açacak

Mermerciler, krize karşı Çin'de showroom açacak

Mermerciler krizin etkilerini azaltmak için Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Dubai'de ve Çin'in Şanghay kentinde showroom açarak yerinde pazarlama yapacak.



İhracatçılar, önümüzdeki ay faaliyete geçecek showroom'larda ürünlerini proje sahibi müteahhitlere tanıtacak. Ayrıca Güney Afrika ve Tunus'ta fuar düzenleyecek. İtalya'nın Bologna kentinde de iki otelde tanıtım etkinlikleri yapacak. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, mal satacak yeni pazarlar aradıklarını belirterek, potansiyeli yüksek olan yerlerde sektörel fuarlar düzenleyeceklerini söyledi. Kahyaoğlu, Egeli ihracatçıların Dubai'deki showroom'un benzerini önümüzdeki ay Çin'in Şanghay kentinde açacaklarını aktardı.

Ocak 2009'da geçen yılın aynı dönemine göre ihracattaki düşüş travertende yüzde 94'ü, bej mermerde de yüzde 58'i buldu. Bu nedenle Amerika bağımlılığından kurtulmak isteyen sektör, yeni arayışlara girdi. Kriz var diye oturup beklemenin bir anlamı olmadığını söyleyen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aslan Erdinç, şöyle konuştu: "Birleşik Arap Emirlikleri, her ne kadar Palmiye Adaları'ndaki inşaatları durdursa da, kaba inşaatı bitmiş projeler devam ediyor. Dubai'deki, hâlihazırda kaba inşaatların iç düzenlemesi yapılacak. Dubai'de büyük fırsatlar var. Etkili bir çalışma yaparsak başarılı olacağımıza inanıyorum."

Zaman

Geri Dön