06 / 05 / 2024

Mersin AK Parti İl binası taşınıyor!

Mersin AK Parti İl binası taşınıyor!

AK Parti Mersin İl Başkanlığı binasının Hasan Basri Nalbant'tan kiralandığının ortaya çıkmasından sonra ortalık karıştı.



Gülen örgütü ile bağlantılı olan kişilerin parti içerisinde etkin görevlere gelmesine ön ayak olduğu öne sürülen İl Başkanı İsmail Taşpınar, apar topar bir açıklama yaparak, kent merkezinde İbrahim Kiper'e ait bir binayı kiraladıklarını, tadilat işleminin tamamlanmasından sonra buraya taşınacaklarını söyledi. İşadamı Hasan Basri Nalbant ise kaçak olmadığını, Cumhurbaşkanına ise asla hakaret etmediğini iddia etti. SABAH Güney'in gündeme getirdiği olayın ardından teşkilat içerisinde çatlak sesler yükselmeye başladı. Paralel Yapı'ya yakınlığı ile bilinen bir kişinin binasında oturmanın çok yanlış olduğunu belirten bazı partililer, mevcut yönetimi FETÖ'cülerin partiye girmesine ön ayak olmakla suçladı. Bu arada haberimiz üzerine bir açıklama yapan İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Biz haberden önce kira sözleşmesini yapmıştık. Partimiz yakında İbrahim Kiper'e ait binada faaliyet gösterecek" dedi. Camii Şerif Mahallesi'nde 'Fabrikalar Caddesi' olarak bilinen Cemalpaşa Caddesi'ndeki İbrahim Kiper'e ait eski beyaz eşya mağazasının yakında AK Parti İl Başkanlığı olarak kullanılacağını belirten İsmail Taşpınar, binada tadilat işlemlerinin olduğunu, bir ay sonra taşınacaklarını belirtti. Bu arada yeni binanın yeri konusunda da tepkiler gelmeye başladı. Aceleyle bulunan binanın çevresinde otopark sorunu olduğu, insan sirkülasyonundan dolayı güvenlik sorununun yaşanacağı bildirildi.  Bu arada mevcut il binasının mülk sahibi Hasan Basri Nalbant, kendisinin Güney Afrika'ya kaçtığı yolunda ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: Ben buradayım. Bir yere kaçmadım. Haber kaynağı bunu nasıl söylüyor bilmiyorum. Bizim hizmete gidip gelmelerimiz, çay içmelerimiz olmuştur. Ancak 17-25 Aralık'tan sonra bunları kestik. Afrika'ya gidip geliyorum ama kaçmadım. Cumhurbaşkanımıza asla hakaret etmedim. Bunun için deli olmak lazım. Mustafa Gültak döneminde partide yöneticilik yaptım.


Sabah Güney




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



AK Parti Mersin İl Başkanlığı, bu ayın sonuna kadar yeni binasına taşınacak. Yapımı kısa süre önce tamamlanan bina, AK Parti'ye Mersin'de yeni bir heyecan kazandıracak

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, yaklaşık 5 yıldır kullanılan mevcut hizmet binasının, Akbelen Bulvarı üzerinde yeni bir binaya taşıyacaklarını açıkladı. Taşpınar, "Yeni bina bize daha büyük bir heyecan katacak. Daha iyi ve daha hırslı çalışarak, ülkemizin 2023 hedefine ulaşabilmesi için Mersin'de üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Mevcut il başkanlığı binasının, FETÖ terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir işadamına ait olması tepkilere neden olmuş, partililer o binanın hemen boşaltılmasını istemişti. Akbelen Mezarlığı karşısında bulunan o binanın 5 yıl önce dönemin İl Başkanı Fatih Kısa tarafından kiralandığını belirten Başkan İsmail Taşpınar, "Mevcut binamızın kontratı 2015 Nisan ayında bitmişti ancak araya 2 seçimin girmesinden dolayı taşınamadık" diye konuştu. 


LÜTFİ ELVAN DA UYGUN GÖRDÜ 

Yeni binanın yine Akbelen Bulvarı üzerinde bulunduğunu dile getiren Taşpınar, "İl Başkanlığı olarak merkeze daha yakın olmak istedik. Bu nedenle Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne sadece 300 metre mesafedeki 3 katlı yeni bir binayı kiralamayı uygun gördük. Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan'ın da onayını aldık" dedi. 


1 AY İÇİNDE TAŞINACAK

Yeni binanın bin 50 metrekare kapalı alana sahip olduğunu aktaran AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, "Binamız yeni inşa edildi ve bize tertemiz bir çalışma ortamı sunuyor. Taşınmak için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Şubat ayı sonuna kadar taşınacağız" dedi. AK Parti'nin Mersin'de başarılı bir grafik çizdiğine dikkat çeken Taşpınar şunları söyledi: AK Parti Mersin'de önemli bir noktaya geldi. Başarılı seçim dönemleri geçirdik. Yeni bina bize daha büyük bir heyecan katacak. Daha iyi ve daha hırslı çalışarak, ülkemizin 2023 hedefine ulaşabilmesi için Mersin'de üzerimize düşeni yapacağız.


Sabah 


Geri Dön