06 / 05 / 2024

Mersin Akdeniz'deki eski binalar yıkılmalı!

Mersin Akdeniz'deki eski binalar yıkılmalı!

Mersin Akdeniz ilçesi Bahçe Muhtarı Mehmet Dane, mahallesindeki metruk binaları, altyapı sorunlarını, belediye ile beraber yürüttükleri hizmetleri anlattı.



Mersin Bahçe Mahallesi'nin diğer mahallelere göre çok büyük sorunları olmadığını anlatan Muhtar Mehmet Dane; şikayetleri, sıkıntıları yetkisi yettiğince hemen hallettiğini ifade etti. "Vatandaşların her türlü şikayeti oluyor. Biz görüşebilecekleri ilk kurum olduğumuz için vatandaşın sıkıntısını dile getireceği ilk yer muhtardır. Bize geldikleri zaman kendi özel şikayetleri de oluyor, mahalleyle de ilgili şikayetleri oluyor. Tabi biz de bunları değerlendiriyoruz. Yapılan şikayetlerle ilgili gerekli mercileri bilgilendiriyoruz. Yapılacak bir şey varsa elimizden geleni yapıyoruz." dedi. 


"ESKİ VE SAHİPSEZ BİNALAR TEHLİKE TEŞKİL EDİYOR" 

Muhtarı olduğu mahallede çok fazla eski bina olduğunu söyleyen Dane, bunun için polis ve belediyeyle ortak çalışma yürüttüklerini söyledi. "Mahallemde terk edilmiş çok sayıda bina var ve buralarda bağımlı şahıslar madde kullanıyorlar. Bu bir mahalle için ciddi bir sorun. Ama onu da mahallenin toplum destekli polisiyle beraber çözmeye çalışıyoruz. Terkedilmiş bu binaları tespit edip, sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Sahiplerinin bu binalar m yıkılması için dilekçe vermesi gerekiyor. Ama bu sahipler bulunmadığı zaman belediyenin bu binaları yıkma yetkisi var. Eğer aşırı derecede, hayati tehlike taşıyan yerlerse burası, belediye acilen yıkabiliyor. Örneğin geçen hafta benim mahallemin bir sokağında terk edilmiş iki katlı bir yer vardı, belediyemiz geldi orayı yıktı. Diğer binaların yıkılması için de gerekli çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu. 


"MAHALLEMİZDE ALT YAPI SORUNU VAR" 

Mahallesinin eski yerleşim yen olması nedeniyle altyapı sorunu yaşadığını söyleyen Mehmet Dane, "Altyapı sorunu var. Sel ile birlikte bir çok evi ve iş yerini su bastı. Zaten valilik, kaymakamlık, belediye, sosyal hizmetlerden yetkililer geldi hemen. Burada çalışmalar yaptılar. Su basan vatandaşların evlerine baktılar. Ne derece zarar var diye gerekli notlar alıp işlem yaptılar. Onun haricinde yollarımız yağmur nedeniyle delik deşik oldu. Akdeniz Belediyesi tarafından çöken yerlere geçici malzeme döküldü. Belediye yetkilileri ile birlikte çökme yaşanan sokakları tespit ettik. Havaların biraz düzelmesiyle birlikte bu çökmeleri kalıcı bir şekilde iyileştirecekler. Bizim bir sokakta selden önce çökme oluşmuştu MEŞKİ tarafından boru döşendi. Orayı komple değiştirdiler. Yollar da haliyle bozuldu, çamur içinde kalmış durumda. Şimdi Akdeniz Belediyesi parke taşlarını yerme oturtacak. Karşı sokak da aynı şekilde sel dolayısıyla tahribatlar oluştu. Onu da yavaş yavaş yapacaklar. Mahallenin alt yapısının tamamıyla değişmesi gerek. Bu yapılamıyor çünkü şuan Bahçe Mahallesi kentsel dönüşüme girdi. Şuanda belediye tarafından çalışmalar yapılıyor. Yem imar planları var. Zaten müteahhitler yer satın almaya kalkıyorlar. İnsanları mağdur edecek şekilde gelip yanaşıyorlar ama zaten çoğu yerini vermiyor. Akdeniz Belediyesinde kentsel dönüşüm müdürlüğü var. Böylelikle bu konuda vatandaşla birebir görüşülebiliyor. Orada vatandaş bilgilendiriliyor. Tabı biz de mahalleliyi bu konuda yönlendiriyoruz." şeklinde konuştu. 


"ELEKTRİK SORUNUMUZ YOK DENECEK KADAR AZ" 

Bir çok mahallenin elektrik kesintisi sıkıntısı yaşamadıklarını ifade eden Muhtar Dane, "Benim mahallem kentsel dönüşüme girdi. O nedenle doğalgaz hattı kurulmasını isteyemiyoruz. Ama onun dışında mahallelinin ara ara TED AŞ Ta ilgili sıkıntıları oluyor. Bazı mahallelerin saatlerce veya günlerce elektrikler mm kesildiği zamanlar oluyor. Ama bizde sadece bir kaç kez oldu. O yönden ciddi bir sıkıntımız yok. Bu konuyla ilgili sıkıntı çıkarsa da TED AŞ'a bildiriyoruz. Elektrik kesintileri olsun, arızalar olsun bunları bildirdiğimizde gelip bakıyorlar, yardımcı oluyorlar. Geçen hafta TED AŞ'tan bir şef geldi. Mahalledeki arızalan birlikte tespit edip, not aldık. Ne zaman halledilir bekleyip göreceğiz. Onlar da Mersin geneline baktıkları için anında halledemiyorlar. Kadro ve işçi sıkıntılarının olmasının da bir etkisi olabilir bunda. Bakmaları gereken bir çok yer olduğu için hemen gelip arızalan gidermelerini beklemiyorum. Sıra bize ne zaman gelirse o zaman gelirler muhakkak." diyerek, arızaların giderilmesi konusunda sabırlı olunması gerektiğinin altını çizdi. Mahallelerinde Suriyeli vatandaşların çoğaldığını söyleyen Mehmet Dane, mahallesinde Nüfus Müdürlüğü girişli 311 kişinin olduğunu ve oturum kontrollerim kendisinin yaptığını ifade etti. Arapça anladığım ama konuşamadığını anlatan Muhtar, "İletişim konusunda sıkıntı yaşıyoruz fakat mahallede Arapça konuşabilen vatandaşlarımızın yardımıyla da bu sorunu aşmaya başladık. Suriyeli vatandaşlar burada kalacaklar mı gidecekler mi belli değil ama birbirimizle huzur içinde yaşamak adına onlar da bize uyum sağlamalı bizim de onlara uyum sağlamamız gerekiyor. Biz de ona göre, onlara elimizden geldiğince yardımcı olmalıyız, olacağız." dedi.



Mersin Gazetesi


Geri Dön